fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Grup Popular demana a la Generalitat que “ajuden als agricultors alliberant-los de l’IBI agrari”

El Grup Popular demana a la Generalitat que “ajuden als agricultors alliberant-los de l’IBI agrari”

El Grup Popular presenta una Declaració Institucional perquè el Ple de l’Ajuntament done suport a aquesta demanda del camp castellonenc.

El Grup Municipal Popular ha presentat una iniciativa de suport als agricultors castellonencs perquè “els Ministeris d’Economia, Hisenda i Agricultura aproven una exempció de l’IBI rústic per a aquells que s’han vist afectats pels elevats costos dels regs addicionals com a conseqüència de la calor d’aquest hivern”.

Així mateix, els populars afigen que “si l’Estat no pot implementar aquesta exempció, és la Generalitat la que hauria de destinar fons de la partida de contingència dels seus Pressupostos a alleujar la càrrega impositiva que suporten compensant la totalitat de l’IBI agrari que paguen als Ajuntaments”.

La regidora popular, Salomé Pradas, ha mantingut una trobada amb els responsables de la Federació provincial d’agricultors i ramaders de Castelló FEPAC-ASAJA els qui li han traslladat la problemàtica ocasionada per les altes temperatures d’aquest hivern.

Pradas ha explicat que “els regs addicionals que han dut a terme els agricultors per a poder salvar les seues collites han implicat un sobrecost de 2 milions d’euros en relació a un any considerat normal”.

En aquest sentit, els agricultors han explicat a la regidora que “per exemple, en una parcel·la de taronges d’una hectàrea s’ha passat d’haver d’efectuar una hora de reg setmanal a haver de regar almenys 5 hores setmanals”.

A més, els responsables de FEPAC-ASAJA també han explicat que les altes temperatures d’aquest hivern han fet que en arribar el fred algunes produccions agrícoles, com la de l’ametla, es vegen greument afectades, amb irreparables danys i pèrdues per als agricultors.

Finalment, el Grup Popular també arreplega la demanda dels agricultors en la seua Declaració “i insta als Ministeris d’Economia, Hisenda i Agricultura a l’aplicació del mòdul zero en la declaració de l’IRPF corresponent a 2015 per a tots els afectats”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.