fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Grup Popular demana a la Generalitat que “ajuden als agricultors alliberant-los de l’IBI agrari”

El Grup Popular demana a la Generalitat que “ajuden als agricultors alliberant-los de l’IBI agrari”

El Grup Popular presenta una Declaraci贸 Institucional perqu猫 el Ple de l’Ajuntament done suport a aquesta demanda del camp castellonenc.

El Grup Municipal Popular ha presentat una iniciativa de suport als agricultors castellonencs perqu猫 “els Ministeris d’Economia, Hisenda i Agricultura aproven una exempci贸 de l’IBI r煤stic per a aquells que s’han vist afectats pels elevats costos dels regs addicionals com a conseq眉猫ncia de la calor d’aquest hivern”.

Aix铆 mateix, els populars afigen que “si l’Estat no pot implementar aquesta exempci贸, 茅s la Generalitat la que hauria de destinar fons de la partida de conting猫ncia dels seus Pressupostos a alleujar la c脿rrega impositiva que suporten compensant la totalitat de l’IBI agrari que paguen als Ajuntaments”.

La regidora popular, Salom茅 Pradas, ha mantingut una trobada amb els responsables de la Federaci贸 provincial d’agricultors i ramaders de Castell贸 FEPAC-ASAJA els qui li han traslladat la problem脿tica ocasionada per les altes temperatures d’aquest hivern.

Pradas ha explicat que “els regs addicionals que han dut a terme els agricultors per a poder salvar les seues collites han implicat un sobrecost de 2 milions d’euros en relaci贸 a un any considerat normal”.

En aquest sentit, els agricultors han explicat a la regidora que “per exemple, en una parcel路la de taronges d’una hect脿rea s’ha passat d’haver d’efectuar una hora de reg setmanal a haver de regar almenys 5 hores setmanals”.

A m茅s, els responsables de FEPAC-ASAJA tamb茅 han explicat que les altes temperatures d’aquest hivern han fet que en arribar el fred algunes produccions agr铆coles, com la de l’ametla, es vegen greument afectades, amb irreparables danys i p猫rdues per als agricultors.

Finalment, el Grup Popular tamb茅 arreplega la demanda dels agricultors en la seua Declaraci贸 “i insta als Ministeris d’Economia, Hisenda i Agricultura a l’aplicaci贸 del m貌dul zero en la declaraci贸 de l’IRPF corresponent a 2015 per a tots els afectats”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.