fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Ministeri de Foment aprova el projecte de la segona fase del Palau de Betx铆

El Ministeri de Foment aprova el projecte de la segona fase del Palau de Betx铆

Quasi 600.000 euros es destinaran per a aquesta joia del Renaiximent valenci脿 entre l鈥1,5% de Foment i un conveni Diputaci贸-Ajuntament.

L’Ajuntament ha rebut hui dues bones not铆cies en forma de diners per poder emprendre les obres de la segona fase de rehabilitaci贸 del Palau renaixentista. D’una banda, el Ministeri ha rem猫s al consistori la resoluci贸 definitiva del denominat 1,5% Cultural procedent de Foment; d’un altre, hui mateix tamb茅 s’ha signat un conveni amb la Diputaci贸 de Castell贸 destinat, aix铆 mateix, al Palau.

L’alcalde de Betx铆, Alfred Remolar, ha informat que el Ministeri de Foment ha resolt atorgar “418.000 euros procedents del denominat 1,5% Cultural, la qual cosa ens permetr脿 dur a terme la segona fase, la m茅s important en import i temps -un any i mig- i part de la tercera”. L’alcalde ha expressat la seua satisfacci贸 perqu猫 “茅s la primera vegada que aconseguim una subvenci贸 estatal d’aquestes caracter铆stiques”. A m茅s, ha manifestat que en els pr貌xims dies es traur脿 a concurs el plec de condicions per a poder licitar les obres.

El pla director aprovat el 2013 preveu cinc etapes, havent-se ja concl貌s la primera que va suposar posar en valor i obrir al p煤blic el majestu贸s pati renaixentista, 煤nic a la Comunitat Valenciana. Aquest espai, convertit en un important reclam tur铆stic del municipi, alberga tot tipus d’activitats culturals, a m茅s de ser escenari d’enlla莽os matrimonials. Remolar ha subratllat que l’inter猫s per la recuperaci贸 d’aquesta joia arquitect貌nica “permetr脿 als ve茂ns recuperar una part del seu llegat hist貌ric, la qual cosa suposar脿 m茅s oportunitats tur铆stiques i, per tant, beneficis econ貌mics”.

Cal recordar que el 1,5% Cultural 茅s una subvenci贸 que atorga el Ministeri de Foment a projectes centrats en la recuperaci贸 del patrimoni hist貌ric i que les administracions poden sol路licitar per a dur a terme actuacions concretes sobre projectes de reforma.

A aquesta segona fase de les obres de rehabilitaci贸 del Palau aniran destinats tamb茅 els 165.000 euros del conveni, a parts iguals, que aquest mat铆 han subscrit la Diputaci贸 i l’ajuntament de Betx铆. Aquest 茅s el segon conveni que la corporaci贸 provincial signa amb el consistori ja que la Diputaci贸 va contribuir amb 80.000 euros en la primera fase de les obres.

El Palau de Betx铆 va ser declarat b茅 d’inter猫s cultural (BIC) l’any 1997. A causa de la seua qualitat patrimonial, aquest monument est脿 considerat com un dels m脿xims exponents de l’arquitectura nobili脿ria del Renaixement valenci脿.

Leave a Reply

Your email address will not be published.