fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Ple de l’Ajuntament de Sagunt aprova plantejar la creació d’una institució en defensa de les generacions futures

El Ple de l’Ajuntament de Sagunt aprova plantejar la creació d’una institució en defensa de les generacions futures

La moció, presentada pel Grup Socialista, ha sigut aprovada amb els vots a favor de PSOE, Compromís, Esquerra Unida i Ciutadans, l’abstenció d’Iniciativa Portenya i PP i el vot en contra de VOX.

El Ple de la Corporació Municipal ha aprovat en la sessió plenària celebrada hui, dijous 10 de setembre, una proposta en defensa de les generacions futures. La moció, presentada pel grup municipal socialista, ha comptat amb els vots a favor de PSOE, Compromís, Esquerra Unida i Ciutadans, l’abstenció d’Iniciativa Portenya i el PP i el vot en contra de VOX.

Concretament, la moció planteja, en primer lloc, proposar a Nacions Unides, com a organisme representant dels pobles de la Terra, l’estudi de la creació de la institució de la “Defensora o Defensor de les Generacions Futures”. A més, la moció també planteja esta mateixa proposta al Parlament Europeu, com a representant de la sobirania popular dels pobles d’Europa.

De la mateixa manera, proposa la creació de la institució també al Congrés dels Diputats, com a representant de la sobirania popular de l’Estat, igual que a les Corts Valencianes, com a representant de la sobirania popular del poble valencià. El cinqué punt aprovat recull comunicar a la Fundació Saba l’aprovació de les propostes citades.

La proposta afirma la necessitat d’establir nous vincles equitatius i globals de cooperació i solidaritat entre les generacions i de promoure la solidaritat entre generacions en el marc de la continuïtat de la humanitat, amb l’afany de preservar l’entorn en benefici de les generacions futures. Per això, la moció reconeix que una part important de la missió ètica fonamental de les institucions públiques es basa a garantir la protecció de les generacions futures, objectiu principal d’esta proposta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.