fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El PP donarà suport a la Unió Europea la posició veïnal majoritària contrària a la reforma i conversió en zona de vianants de l’Avinguda de Lidón

El PP donarà suport a la Unió Europea la posició veïnal majoritària contrària a la reforma i conversió en zona de vianants de l’Avinguda de Lidón

L’eurodiputat del Partit Popular en el Parlament Europeu, Esteban González Pons s’ha compromès a denunciar les irregularitats del procés de consulta ciutadana.

La portaveu del Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, l’eurodiputat del Partit Popular en el Parlament Europeu, Esteban González Pons, la senadora del PP per Castelló, Salomé Pradas, i regidors del PP a l’Ajuntament han recorregut l’Avinguda de Lidón, acompanyats de la presidenta de l’associació de veïns Rafalafena, Vicky Amores, i altres membres de la junta de l’associació veïnal inclosa l’advocada que els porta el recurs que han presentat davant Europa. El motiu de la visita era conèixer personalment el malestar veïnal que hi ha entorn de la reforma i conversió en zona de vianants íntegrament de l’Avinguda de Lidón, que l’alcaldessa Amparo Marco s’ha proposat dur a terme sense comptar amb l’opinió dels veïns. Durant el recorregut han escoltat a peu de carrer als comerços, fent parada en el col·legi Consolació, on han estat atesos per la directora, i també en Unió de Mútues, tots han posat de manifest els múltiples inconvenients d’accessibilitat que comporta per a ells.

L’associació veïnal Rafalafena, que lidera la presidenta Vicky Amores ha presentat un escrit davant el Comitè de Peticions de la Unió Europea per a donar a conèixer el malestar que genera que el projecte no hagi seguit un procés de participació ciutadana real i perquè no s’ajusta a la realitat el que en ell es recull, com per exemple que l’obra reduirà les emissions de CO₂. D’aquesta manera pretenen frenar-ho i que no segueixi endavant. A la vista de les múltiples protestes i manifestacions que hi ha hagut, compta amb una posició majoritària dels castellonencs en contra. La portaveu del Grup Municipal Popular, Begoña Carrasco, ha manifestat que seguiran al costat dels veïns, també a Europa, per això, “hem volgut que el nostre eurodiputat Esteban González Pons conegui la realitat del problema, escoltant en primera persona als afectats que són tots els castellonencs, una escolta que és el que el govern d’Amparo Marco, format per PSOE, Compromís i Podemos no ha fet”, ha assenyalat.

Carrasco ha reiterat que el Partit Popular està a favor que arribin a Castelló fons europeus “però que aquests siguin consensuats amb els veïns i serveixin per a materialitzar el que realment fa falta, tenim barris sense voreres. El nostre eurodiputat Esteban Gonzalez Pons ara és coneixedor del problema i recolzarà als veïns a Europa denunciant aquest atropellament a la participació ciutadana, perquè la conversió en zona de vianants de l’Avinguda de Lidón que costarà 3,3 milions d’euros ocasionarà múltiples problemes d’accessibilitat, eliminant carrils d’entrada i sortida a la ciutat, no és veritat que acabi amb les emissions de CO₂ perquè els cotxes no desapareixen sinó que es concentrarà en altres carrers i serà la punta final per als comerços en plena pandèmia” explica.

Per part seva, Esteban González Pons ha denunciat la falta de consens real en un procés de participació ciutadana que ha resultat ser un “frau” i s’ha compromès a denunciar les irregularitats que hi ha hagut en el mateix i que li han traslladat veïns i comerciants. Davant la protesta presentada ja per part de l’associació de veïns davant el Comitè de Peticions de la Unió Europea, considera que aquesta podria fer que Europa cridés l’atenció a l’Ajuntament de Castelló en el moment en què la proposta sigui sotmesa a debat, després de l’estiu.

“Els fons europeus han d’arribar on de veritat fan falta, crear un problema per a resoldre’l amb fons europeus és inacceptable. Cal defensar que la inversió arribi on realment es necessita, no on ningú l’ha demanat”, ha explicat.

González Pons després de conèixer l’opinió, en primera persona, dels veïns afectats ha lamentat que el projecte no respongui a un procés de participació ciutadana real; que no vagi a existir realment una disminució del CO₂ com s’anuncia, perquè els cotxes continuaran circulant pels carrers de voltant amb les corresponents emissions de CO₂; ha lamentat també el problema que suposa per a mantenir en peus els comerços de la zona després de quinze mesos ruïnosos de pandèmia que hauran de suportar 14 mesos d’obres i que tampoc té sentit trencar el que ja cal està bé, per a fer una altra obra que no satisfà a ningú, a més de reiterar que els fons han d’anar on es necessiten i no on no són necessaris.

Leave a Reply

Your email address will not be published.