fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El PP s’uneix a la recollida de signatures iniciada pels hostalers de Campoamor perquè Marco els permeta treure taules i cadires al carrer

El PP s’uneix a la recollida de signatures iniciada pels hostalers de Campoamor perquè Marco els permeta treure taules i cadires al carrer

Els regidors del Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló han signat la petició dels hostalers perquè el govern d’Amparo Marco els autoritzi, igual que ha fet als carrers Cervantes, Sanchis Albella o Hort de Mas, a treure el mobiliari a l’exterior, pegat a les seves façanes, en caps de setmana i atendre així els clients que tenen por de consumir a l’interior.

Els regidors del Grup Municipal Popular amb la seua portaveu al capdavant, Begoña Carrasco, donen suport a la recollida de signatures que han iniciat els negocis d’hostaleria del carrer Campoamor per a demanar-li al govern municipal de Psoe, Compromís i Podemos i, concretament a l’alcaldessa Amparo Marco, que els permeti treure taules i cadires al carrer, igual que han autoritzat en carrers de Castelló molt més estretes com el carrer Cervantes, Sanchis Albella o Hort de Mas. “Només demanen poder treballar i, no obstant això, en la tómbola del regidor de Via Pública Jorge Ribes els ha tocat no gaudir d’aquest permís. Uns sí i altres no, sense un criteri que se sostingui per part del regidor de l’àrea que ni tan sols ha accedit a escoltar-los després que el passat 9 d’abril li sol·licitessin una reunió”, recorda Carrasco.

Els Populars han deixat constància de la seva signatura en el document sumant-se així a les gairebé 1.000 signatures de castellonenques que també els donen suport. Els hostalers de Campoamor a més preparen una asseguda en senyal de protesta el dissabte 5 de juny a les 13:00horas en el mateix carrer per a exigir el mateix tracte que a altres hostalers de la ciutat. “No estan demanant tallar el carrer com  s’ha fet en altres vies semipeatonales de la ciutat, simplement demanen treure a l’exterior taules i cadires per a col·locar-les al costat de les seves façanes, sense obstaculitzar el pas de vehicles ni vianants i solo en caps de setmana per a poder atendre els clients que encara, a causa de la pandèmia, tenen por de consumir en espais interiors”, insisteix la portaveu dels Populars a la ciutat de Castelló.

Cal recordar que la setmana passada en el Ple es va aprovar l’exempció del pagament de taxes als locals amb terrasses, una cosa de la qual ni tan sols es podran beneficiar els hostalers de Campoamor perquè cap d’ells té. Per a Carrasco aquesta és “la poca sensibilitat que mostra l’equip de govern en plena pandèmia amb la crisi econòmica afectant ple al sector de l’hostaleria, igual que a altres sectors que segueixen sense rebre ajudes de les administracions. Seguim sense entendre per què en uns carrers sí que poden els hostalers treure taules i cadires al carrer o fins i tot ampliar les seves terrasses i en unes altres no es pot”.

I afegeix: “Des del Partit Popular continuarem defensant la seva causa perquè és de justícia el que demanen i ara mateix els vuit negocis d’hostaleria de Campoamor estan sent discriminats pel govern tripartit que no té arguments per a continuar negant-los aquest permís. Per això hem participat en la recollida de signatures deixant constància del nostre suport signant tots els regidors en el document”.

Els Populars van portar al Ple d’abril una iniciativa, a proposta dels hostalers de Campoamor, perquè el govern tripartit els autoritzés a treure taules i cadires al carrer, però els tres socis de govern Psoe, Compromís i Podemos van votar en contra. “Amb el seu vot en contra impedeixen que aquests negocis d’hostaleria puguin donar el servei en l’exterior que tant necessiten per a compensar les pèrdues a causa de les dures restriccions de la pandèmia. L’equip de govern hauria de tendir-los la mà perquè estan en una situació límit i arribarà el moment en què no puguin pagar les despeses fixes de lloguis ni la resta de factures. Amparo Marco encara no és conscient de la necessitat de mantenir el teixit empresarial de Castelló donant-li alguna vàlvula d’oxigen. L’hostaleria i el comerç van de la mà i si volem revitalitzar el centre és urgent ajudar-los perquè no acabin baixant tots la persiana definitivament”, conclou Begoña Carrasco.

Leave a Reply

Your email address will not be published.