fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El PSPV de Cabanes proposa l’ampliació de l’escola municipal infantil de 0 a 1 anys per al pròxim curs escolar

El PSPV de Cabanes proposa l’ampliació de l’escola municipal infantil de 0 a 1 anys per al pròxim curs escolar

La portaveu socialista sol·licita en el ple l’extensió d’aquest servei per a facilitar la conciliació de la vida laboral i familiar. Explica que actualment els pares han de portar als seus fills a poblacions veïnes o cercar a gent que els cuide mentre ells treballen, i defensa que amb una xicoteta distribució de l’espai actual de la guarderia seria possible donar resposta a aquesta necessitat local.

La portaveu del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Cabanes, Virginia Martí, va proposar en el ple celebrat ahir l’ampliació de l’escola municipal infantil de 0 a 1 anys per al pròxim curs escolar 2016/2017 amb l’objectiu de donar resposta a la necessitat que pares i mares tenen per a poder conciliar millor la vida laboral amb la criança dels fills.

Martí va justificar la proposta dels socialistes en què “veïns del nostre poble s’han posat en contacte amb nosaltres perquè siguem la seua veu i posem damunt de la taula del ple municipal la necessitat que tenen que l’escola infantil municipal amplie els seus serveis i es creu una aula per a xiquets entre 0 i 1 anys”.

La portaveu socialista va assenyalar que Cabanes disposa actualment de dues aules, una per a xiquets d’1 a 2 anys i una altra per a xiquets de 2 a 3 anys, però “el problema que tenen molts pares, per no tenir aquesta tercera aula per a xiquets de 0 a 1 anys, és que han de portar als seus fills a altres poblacions veïnes, com la Vall d’Alba o sa Pobla, on les seues escoles infantils sí compten amb aquest servei, o es veuen obligats a cercar a gent que li’ls /els hi cuide mentre ells treballen”.

El PSPV de Cabanes considera que fent una distribució dels espais es podia tenir la tercera aula. Segons Martí, actualment existeixen dos banys per al personal docent però només s’utilitza un. “El que proposem és que el bany que no s’usa es convertisca en magatzem i l’actual magatzem siga condicionat com a nova aula per als menors d’1 any. L’única cosa que seria necessari és substituir la finestra actual per una altra més gran”, va detallar la també diputada provincial.

Finalment, la dirigent socialista va indicar que la Conselleria d’Educació “demana que en les escoles infantils es dispose d’una zona de reunió per al claustre dels mestres, de la qual ja es disposa, així com una zona de magatzematge, que es pot tenir simplement realitzant una distribució de l’espai actual, per la qual cosa sense fer pràcticament obres ampliaríem el servei actual de guarderia”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.