Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El PSPV-PSOE de Vila-real s’enfronta al provincial per la Diputació

El PSPV-PSOE de Vila-real s’enfronta al provincial per la Diputació

L’alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha renunciat a ser candidat al Palau de les Aules.

A primeres hores de la nit d’ahir, el PSPV-PSOE de Vila-real va emetre un comunicat en relació amb l’elecció de Diputat provincial del partit judicial de la Plana Alta. Des de Diari Millars us adjuntem el comunicat:

“La comissió executiva local del PSPV-PSOE de Vila-real, reunida esta vesprada amb caràcter d’urgència, ha acordat per unanimitat renunciar a la primera la suplència en la llista de diputats provincials pel partit judicial de la Plana Alta i mostrar la més profunda decepció i descontent davant la nefasta gestió de la proposta de llista a la Diputació Provincial per part de la comissió executiva provincial. La secretària general del PSPV-PSOE de Vila-real, Silvia Gómez, inclosa contra el criteri d’esta executiva com a suplent en el partit judicial de la Plana Alta, no formarà, per tant, part de la proposta final.

L’elaboració de la llista de diputats i diputades provincials ha sigut en tot moment sectària i aliena a la cerca del necessari consens que permetera donar veu a les diferents sensibilitats i realitats territorials que conformen la província de Castelló. Primer, adduint un criteri ‘ad hoc’ contrari a reglament i dret, segons el qual no podien formar part els alcaldes de poblacions majors de 5.000 habitants; criteri que excloïa la proposta aprovada per unanimitat per l’executiva local i també per la comarcal perquè fóra l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, el representant de la nostra ciutat al palau de les Aules. Proposta avalada també tant pel suport social i electoral de Benlloch, reelegit per segona vegada consecutiva amb majoria absoluta, com per l’experiència i la capacitat de gestió i política àmpliament demostrada per l’alcalde de Vila-real. Un criteri –el d’excloure els alcaldes i alcaldesses de municipis grans- que ja ha sigut fulminat per la comissió federal de llistes, donant entrada en la relació de futurs diputats i diputades provincials a diversos alcaldes i alcaldesses de ciutats majors de 5.000 habitants, com no podia ser d’una altra manera.

Pese al veto explícit a l’alcalde de Vila-real i en ares a aconseguir un acord integrador que reconduïra la situació, Benlloch va renunciar anit a formar part de la llista, proposant en el seu lloc a la secretària general de Vila-real, Silvia Gómez, amb el convenciment que els 10.500 vots aconseguits en les eleccions locals a Vila-real han sigut claus per a recuperar la Diputació Provincial després de 24 anys en mans del Partit Popular. No obstant això, malgrat haver acceptat la incorporació de Gómez com a futura diputada, hui descobrim amb profunda decepció que Vila-real ha sigut relegada a un lloc de suplència que entenem no reflecteix el paper que la nostra ciutat té a la província ni la participació clau dels socialistes de Vila-real per a aconseguir la victòria a la Diputació.

L’executiva local de Vila-real ens sentim amargament enganyats i decebuts davant el que considerem una humiliació innecessària en la qual no podem participar. Per este motiu, renunciem a la suplència, desitjant als nostres companys i companyes la major de les sorts en la futura gestió de la Diputació, perquè d’això dependrà també la sort de la nostra província i de la nostra ciutat. “

Leave a Reply

Your email address will not be published.