fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El PSPV-PSOE de Vila-real s’enfronta al provincial per la Diputaci贸

El PSPV-PSOE de Vila-real s’enfronta al provincial per la Diputaci贸

L’alcalde de la ciutat, Jos茅 Benlloch, ha renunciat a ser candidat al Palau de les Aules.

A primeres hores de la nit d’ahir, el PSPV-PSOE de Vila-real va emetre un comunicat en relaci贸 amb l’elecci贸 de Diputat provincial del partit judicial de la Plana Alta. Des de Diari Millars us adjuntem el comunicat:

“La comissi贸 executiva local del PSPV-PSOE de Vila-real, reunida esta vesprada amb car脿cter d’urg猫ncia, ha acordat per unanimitat renunciar a la primera la supl猫ncia en la llista de diputats provincials pel partit judicial de la Plana Alta i mostrar la m茅s profunda decepci贸 i descontent davant la nefasta gesti贸 de la proposta de llista a la Diputaci贸 Provincial per part de la comissi贸 executiva provincial. La secret脿ria general del PSPV-PSOE de Vila-real, Silvia G贸mez, inclosa contra el criteri d’esta executiva com a suplent en el partit judicial de la Plana Alta, no formar脿, per tant, part de la proposta final.

L’elaboraci贸 de la llista de diputats i diputades provincials ha sigut en tot moment sect脿ria i aliena a la cerca del necessari consens que permetera donar veu a les diferents sensibilitats i realitats territorials que conformen la prov铆ncia de Castell贸. Primer, adduint un criteri ‘ad hoc’ contrari a reglament i dret, segons el qual no podien formar part els alcaldes de poblacions majors de 5.000 habitants; criteri que exclo茂a la proposta aprovada per unanimitat per l’executiva local i tamb茅 per la comarcal perqu猫 f贸ra l’alcalde de Vila-real, Jos茅 Benlloch, el representant de la nostra ciutat al palau de les Aules. Proposta avalada tamb茅 tant pel suport social i electoral de Benlloch, reelegit per segona vegada consecutiva amb majoria absoluta, com per l’experi猫ncia i la capacitat de gesti贸 i pol铆tica 脿mpliament demostrada per l’alcalde de Vila-real. Un criteri 鈥揺l d’excloure els alcaldes i alcaldesses de municipis grans- que ja ha sigut fulminat per la comissi贸 federal de llistes, donant entrada en la relaci贸 de futurs diputats i diputades provincials a diversos alcaldes i alcaldesses de ciutats majors de 5.000 habitants, com no podia ser d’una altra manera.

Pese al veto expl铆cit a l’alcalde de Vila-real i en ares a aconseguir un acord integrador que recondu茂ra la situaci贸, Benlloch va renunciar anit a formar part de la llista, proposant en el seu lloc a la secret脿ria general de Vila-real, Silvia G贸mez, amb el convenciment que els 10.500 vots aconseguits en les eleccions locals a Vila-real han sigut claus per a recuperar la Diputaci贸 Provincial despr茅s de 24 anys en mans del Partit Popular. No obstant aix貌, malgrat haver acceptat la incorporaci贸 de G贸mez com a futura diputada, hui descobrim amb profunda decepci贸 que Vila-real ha sigut relegada a un lloc de supl猫ncia que entenem no reflecteix el paper que la nostra ciutat t茅 a la prov铆ncia ni la participaci贸 clau dels socialistes de Vila-real per a aconseguir la vict貌ria a la Diputaci贸.

L’executiva local de Vila-real ens sentim amargament enganyats i decebuts davant el que considerem una humiliaci贸 innecess脿ria en la qual no podem participar. Per este motiu, renunciem a la supl猫ncia, desitjant als nostres companys i companyes la major de les sorts en la futura gesti贸 de la Diputaci贸, perqu猫 d’aix貌 dependr脿 tamb茅 la sort de la nostra prov铆ncia i de la nostra ciutat. “

Leave a Reply

Your email address will not be published.