fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Sindicat de Policies Locals (SIPOLCV) critica “la mala organització de l’equip de govern” de Vinaròs durant la gota freda

El Sindicat de Policies Locals (SIPOLCV) critica “la mala organització de l’equip de govern” de Vinaròs durant la gota freda

L’organització ha emés el següent comunicat:

El Sindicat de Policies Locals de la Comunitat Valenciana (SIPOLCV) vol agrair les mostres d’afecte i agraïment que personalment o per xarxes socials heu fet arribar a esta Policia pel treball exèrcit estos dies.

En este comunicat volem transmetre la mala organització per part de l’equip de govern durant les jornades de gota freda, i especialment en la del dia 19, el qual semblava que no tenia gens preparat per endavant malgrat haver sigut avisats amb suficient antelació pel 112.

Es van ser fent les coses a mesura que s’anaven donant els esdeveniments, no es van buidar els barrancs de vehicles ni contenidors, no es van adequar mesures d’evacuació de persones, tals com a transports o albergs per si s’haguera donat el cas d’una desgràcia al nivell de la viscuda a Mallorca.

Es va produir una tardança a avisar als centres escolars, es va començar a informar-los amb la preemergència activada, quan en municipis veïns ja s’havia adoptat esta decisió amb un dia d’antelació, havent de personar-se agents uniformats en els diferents centres escolars de primària, secundària i guarderies el matí d’abans, rebent queixes dels responsables fins i tot de puny i lletra per la tardança amb què arribava l’avís.

En la jornada de la vesprada del dia 19 solament van prestar servei tretze Policies, quan en qualsevol acte del carnestoltes hi ha molts més, pel que sembla és més important per a este govern municipal que isca ben un acte lúdic que s’atenga una emergència com cal. D’aqueixos tretze Policies va haver-hi voluntaris, però sengles que van cridar per a iniciar el servei voluntàriament i col·laborar, van obtenir com a resposta que no es presentaren perquè no hi havia vehicles suficients.

No es podrien haver situat aqueixos Policies en les patrulles existents i així acudir als serveis quatre integrants en comptes de dos i poder prestar un servei amb més celeritat i seguretat per als ciutadans i per als mateixos agents que s’estaven jugant la vida en reiterades ocasions? No va tenir temps suficient per a cercar més vehicles quan va ser avisat pel 112 amb suficient antelació?

Va haver-hi Policies que van exercir jornades de 16 hores quan altres companys que lliuraven ni tan sols van ser avisats de la situació i van haver d’assabentar-se per la televisió.

Els vehicles policials no van comptar amb una simple corda subministrada per l’Ajuntament per a efectuar rescats fins que no eren les 19.00 hores de la vesprada.

I finalment, i no menys important, Sr. Alcalde, com a Director del Centre de Coordinació Operativa Municipal, el qual no sabem si va convocar, tenia com a funcions, entre altres, establir els treballs prioritaris, informar a la població i determinar la necessitat d’efectuar evacuacions preventives. Llavors per què un Policia en servei va haver d’assumir la responsabilitat de desallotjar els habitatges situats en el barranc de Barbiguera, per ventura no va pensar que en tractar-se d’un barranc es podia inundar? Aqueixa decisió es va prendre a les 22.00 hores del dia 19, on unes deu famílies van ser desallotjades, i encara sort que va baixar el nivell de l’aigua, ja que van haver de traslladar-se amb els seus propis vehicles al no haver disposat esta corporació cap transport. No hi havia cap alberg habilitat per si haguera sigut necessari, que ho va anar, i a última hora es va decidir portar-los a un hotel d’esta població en el qual no podien accedir les mascotes, i com a alternativa, la corporació va pensar a traslladar-les a les instal·lacions del servei municipal de recollida d’animals, el qual es troba al costat del riu Cérvol, és d’entendre que unes persones que acaben de ser desallotjades per estar al costat d’un barranc no vulguen deixar a les seues mascotes al costat d’un altre, per la qual cosa finalment es van anar a casa de familiars i amics.

Des d’este Sindicat volem informar que en situacions d’emergència no podem dependre de colps de sort, i que mentre alguns es dedicaven a fer-se fotos i penjar-les en les xarxes socials uns altres estàvem jugant-nos la vida desallotjant a veïns dels seus habitatges i treballant amb prou faenes quan amb major previsió tot hauria funcionat millor.

Esta Policia es queda amb les mostres d’agraïment rebudes pel poble de Vinaròs i per la satisfacció de saber que has complit amb el teu deure. De res Vinaròs, sempre estarem ací.

Leave a Reply

Your email address will not be published.