fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El tripartit de l’Alcora substitueix la senyera per la quadribarrada en l’ermita de Sant Cristòfol

El tripartit de l’Alcora substitueix la senyera per la quadribarrada en l’ermita de Sant Cristòfol

La col·locació de la bandera catalana va provocar comentaris entre els veïns després que el consistori la instal·lara en lloc de l’ensenya de la Comunitat Valenciana.

L’Ajuntament de l’Alcora va col·locar ahir en l’ermita de Sant Cristòfol la senyera quadribarrada en substitució de la bandera de la Comunitat Valenciana que habitualment s’havia instal·lat amb motiu de les festes. La decisió municipal va provocar comentaris entre els veïns que ahir acudien fins al paratge per a gaudir de la Festa del Rotllo, una jornada festiva que va concentrar a centenars de residents, i que avui continua amb el dia de la Dobla.

“Ens hem sorprés tots, ja que aquesta no és la bandera de la Comunitat Valenciana, la que ens representa”. Merche Mallol, regidora del Partit Popular a l’Alcora, ha manifestat la seua voluntat de preguntar al tripartit el motiu pel qual s’ha exhibit aquest emblema “que no és el del poble valencià”.

En opinió de l’edil, l’alcalde de l’Alcora, Víctor García, “ja ha demostrat els seus complexos amb les banderes. Ho va fer el passat any amb l’espanyola, que va amagar darrere de les cortines i que va eliminar de les seues fotos oficials”. “Ara la que amaga és la bandera valenciana”.

Per al grup municipal del Partit Popular, en lloc de “emprar els seus esforços a amagar la bandera espanyola o exhibir ara la quadribarrada de Catalunya, hauria d’estar bolcat a millorar l’organització i planificació dels actes de Pasqua, ja que ha sigut evident la falta de coordinació en aquestes celebracions. Nosaltres li oferim de nou la nostra experiència d’aquests últims anys per a ajudar-lo i corregir els errors que ha comés”.

Cal recordar que l’alcalde de Compromís a l’Alcora, a més d’ostentar la presidència de l’ajuntament de la localitat, també és diputat autonòmic en Els Corts, “per la qual cosa entenem que ell més que ningú hauria de defensar els símbols autonòmics”. Així les coses, “si García no se sent còmode amb la bandera espanyola i si ara també demostra que prefereix la catalana a la valenciana, la qual cosa ha de fer és encaminar la seua carrera política a Catalunya, on podrà defensar lliurement aquests símbols que representen a aquesta autonomia veïna”. “Mentre, a l’Alcora, hauria de mostrar els símbols autonòmics, ja que el nostre poble forma part del territori de la Comunitat Valenciana, no de la nostra veïna Catalunya”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.