fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El vicealcalde de Castelló enalteix el paper de l’UJI en l’acte de lliurament del Premi Canigó

El vicealcalde de Castelló enalteix el paper de l’UJI en l’acte de lliurament del Premi Canigó

Enric Nomdedéu afirma que “la Universitat Jaume I ha canviat Castelló i ens ajuda a canviar-la dia a dia en la direcció adequada”.

El vicealcalde de la ciutat, Enric Nomdedéu, ha sigut l’encarregat de realitzar la laudatio en l’acte de lliurament del Premi Canigó que la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) ha atorgat a la Universitat Jaume I de Castelló en un acte celebrat en Prada (El Conflent), en el marc d’unes jornades dedicades a l’Eix Mediterrani.

El vicealcalde, que ha acudit convidat per la UCE, ha dedicat unes paraules de lloança a la universitat per la seua tasca durant aquests 25 anys i ha manifestat que “el naixement de la Universitat Jaume I ha marcat la nostra ciutat, ha sigut una revolució social que no solament ha influït en l’educació o la cultura, sinó també en l’arquitectura de Castelló”.

Nomdedéu, que ha realitzat el seu laudatio a l’UJI no solament com vicealcalde i com a ciutadà de Castelló, sinó també com a alumne de la universitat, ha manifestat el seu orgull perquè la Jaume I ha aconseguit “un campus integrat, amb una bona gestió, magnífiques instal·lacions i una excel·lent qualitat del sistema educatiu”.

Per a Nomdedéu, la creació de l’UJI a Castelló ha suposat un rejoveniment de la ciutat “per la presència dels estudiants i perquè ha forçat un canvi en la vida cultural, amb un creixement de l’oferta cultural, per la seua Aula de Teatre, per la programació del Paranimf, i també per la Universitat de Gent Gran, que ha ajudat a canviar la societat”.

Finalment, el vicealcalde i portaveu del govern municipal ha destacat altres valors que la universitat ha inculcat en la ciutat, com l’intercanvi de persones joves d’altres ciutats amb programes com Erasmus i la voluntat per a aprendre llengües, o la solidaritat, mitjançant els programes de pisos solidaris. Nomdedéu ha conclòs afirmant que “la Universitat Jaume I ha canviat Castelló i ens ajuda a canviar-la dia a dia en la direcció adequada”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.