fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Els Populars de Castelló presenten 16 esmenes al Pressupost Municipal per import de 4 milions d’euros

Els Populars de Castelló presenten 16 esmenes al Pressupost Municipal per import de 4 milions d’euros

Carrasco: “Són esmenes socials, de participació ciutadana i d’inversions necessàries per a la nostra ciutat, fruit de l’escolta activa als veïns i col·lectius socials”.

El Grup Municipal Popular ha presentat aquest matí 16 esmenes al Pressupost Municipal del 2017, per un import de 3.871.850 euros, amb la intenció de proposar millores a uns comptes que segons ha manifestat la portaveu dels populars, Begoña Carrasco, “constaten l’espoli fiscal al qual ens van a sotmetre als castellonencs amb l’increment de la pressió fiscal, malgrat tenir un superàvit de 22 milions d’euros”.

Una vegada registrades, els populars han explicat el contingut de les 16 esmenes als pressupostos, en una roda de premsa, en la qual han participat, a més de la portaveu del grup popular a l’Ajuntament, els regidors Juan José Pérez Macián i Carlos Feliu.

Macián ha insistit en un “pressupost maquillat” que incrementa les despeses de personal en gairebé 402.000 euros amb la creació de 12 places de funcionaris. “Una administració pública que segueix creixent, augmenta la despesa corrent i, per tant, el dèficit públic, que és precisament el que cal reduir. Les despeses de personal s’han incrementat en gairebé 4 milions d’euros en dos anys”.

Per la seva banda, Carlos Feliu, ha remarcat “aquest pressupost constata la pujada d’impostos que ja denunciem en el Ple de les Ordenances Fiscals. Els impostos que depenen de l’Ajuntament, com l’IBI, la taxa d’escombraries, o el ICIO pugen un 4% més pel que fa a l’any anterior”.

Una altra dada rellevant és “a data 30 de setembre l’execució del pressupost se situa en 54,7%. En 2015 van acabar executant solament el 85% del total i presumim que aquest any van a acabar executant encara menys. Aquest és un motiu més per haver reduït en 2017 els impostos als castellonencs”.

Pel que fa a les esmenes, la portaveu popular, Begoña Carrasco, ha manifestat: “Són esmenes socials, de participació ciutadana i d’inversions necessàries per a la nostra ciutat, fruit de l’escolta activa als veïns i col·lectius socials de Castelló”.

“Apostem per la dotació d’un centre d’Alzheimer per atendre als 3.500 afectats per aquesta malaltia a la ciutat i als seus familiars, recollint així la necessitat més prioritària de l’Associació de Familiars d’Alzheimer (AFA Castelló). Demanem que es destinin 500.000 euros a unes instal·lacions dignes. Aquest mig milió d’euros ho llevem de diferents línies destinades a atencions protocol·làries, despeses diverses, protocol o relacions institucionals”, cita Carrasco.

Els populars també aposten per destinar 300.000 euros al projecte d’adequació integral i millora del Camí de la Plana, amb eixamplament de calçada i carril bici, que assignen de la línia corresponent al Pla de Reforma d’Espais Urbans.

Leave a Reply

Your email address will not be published.