fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Els populars inicien una ronda de contactes en el Grau per a redefinir l’ús del Mercat de Sant Pere

Els populars inicien una ronda de contactes en el Grau per a redefinir l’ús del Mercat de Sant Pere

Els populars de la ciutat de Castelló s’han reunit amb el Patró Major de la Confraria de Pescadors Sant Pere, Manuel Peña, i amb el president de l’Associació d’Armadors del Grau, Alberto Ballester, amb l’objectiu d’intercanviar opinions i idees sobre el nou ús del Mercat de Sant Pere, després del seu tancament.

El regidor popular, Vicente Guillamón, ha manifestat: “Volem conéixer l’opinió de les associacions, col·lectius i entitats graueres, perquè siguen ells els que ens transmeten en què volen que es convertisquen les instal·lacions del mercat. Tenim l’oportunitat de cercar, entre tots, un nou ús a un edifici modern i cèntric, que és una llàstima que romanga tancat. La nostra proposta demanaria utilitzar les instal·lacions per a afavorir el producte autòcton de la Llotja del Grau, com una manera de reactivar l’economia”.

Les dues entitats, que representen al gremi de pescadors del Grau de Castelló, han acollit molt bé la iniciativa dels populars, perquè creuen que pot impulsar el consum del producte autòcton de referència en el districte marítim, com és el peix fresc de la Llotja.

Els populars recorden que les obres que es van escometre en el mercat de Sant Pere van atendre a la necessitat de garantir la seguretat davant la presència d’aluminosis. Les esquerdes detectades en els pilars interiors van obligar a l’Ajuntament a derrocar-ho per complet, per a alçar un recinte comercial totalment nou.
La inversió que es va fer en aquell moment “no va caure en sac trencat perquè avui tenim unes fantàstiques instal·lacions que hem d’aprofitar per al Grau”, explica Guillamón.

Des del Grup Municipal Popular consideren que va ser una llàstima deixar que es tancaren les instal·lacions, perquè “encara que no funcionava el model comercial, s’haguera pogut pensar, amb anterioritat en un projecte alternatiu, perquè avui no estiguérem davant un edifici sense ús, tancat”.
El Grup Municipal Popular continuarà la seua ronda de contactes amb altres entitats del Grau, per a cercar un nou ús al mercat de Sant Pere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.