fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

En el curs 2019-2020 Benassal tindr脿 un institut propi que permetr脿 obrir un grup de Batxillerat

En el curs 2019-2020 Benassal tindr脿 un institut propi que permetr脿 obrir un grup de Batxillerat

L’actual secci贸 de Secund脿ria, que actualment dep茅n de l’IES Alfonso XIII de Vall d’Alba, es convertir脿 en IES independent i s’estudiar脿 la possibilitat d’implantar tamb茅 cicles d’FP.

El conseller d’Educaci贸, Investigaci贸, Cultura i Esport ha visitat l’Ajuntament de Benassal acompanyat per l’alcaldessa de la localitat, Maria Luz Gabas, i del president de la Diputaci贸 de Castell贸, Javier Moliner.

El responsable d’Educaci贸 ha fet tamb茅 un recorregut per l’actual secci贸 a Benassal de l’IES Alfonso XIII i ha anunciat que “en el curs 2019-2020 Benassal tindr脿 un institut propi que permetr脿 obrir un grup de Batxillerat”. A m茅s, Vicent Marz脿 ha explicat que “la planificaci贸 a dos cursos vista ens permet tamb茅 estudiar la possibilitat d’implantar cicles de Formaci贸 Professional a l’IES de Benassal”.

Cal recordar que en 2016 la Conselleria d’Educaci贸 va implantar el Batxillerat a Vilafranca i que, abans d’aix貌, l’alumnat de la zona que volia cursar aquesta etapa s’havia de despla莽ar fins a Morella, Vall d’Alba o Castell贸 de la Plana.

En aquest sentit, Vicent Marz脿 ha assenyalat que “amb la primera implantaci贸 de Batxillerat a Vilafranca i d’ac铆 dos cursos a Benassal, volem multiplicar l’oferta formativa postobligat貌ria a les comarques de l’interior de Castell贸”, i ha afegit: “Aquestes actuacions s贸n una mostra m茅s del comprom铆s de la Conselleria d’Educaci贸 per garantir la cohesi贸 territorial educativa a les comarques de l’interior de Castell贸. L’oferta educativa en totes les seues etapes 茅s fonamental per a generar oportunitats de futur i un element clau per a fer front al despoblament”.

Durant els pr貌xims mesos es faran els tr脿mits oportuns per a la conversi贸 de la secci贸 de Benassal en institut d’Educaci贸 Secund脿ria i Batxillerat. Tamb茅 es concretar脿 l’oferta del tipus de Batxillerat que s’impartir脿 a Benassal, que complementar脿 l’oferta existent a la resta de la comarca de l’Alt Maestrat.

Curs d’estiu del CEFIRE de Vinar貌s a la secci贸 de Benassal

El conseller ha aprofitat per a con茅ixer el curs ‘Estrat猫gies metodol貌giques que afavoreixen el treball per projectes’, organitzat pel Cefire de Vinar貌s en la secci贸 de Benassal, que durant aquesta setmana est脿 formant professorat valenci脿 en aquesta mat猫ria.

“脡s molt gratificant comprovar la implicaci贸 del nostre professorat. En aquest curs que s’est脿 duent a terme ara mateix a Benassal s’han ocupat les 35 places que ofer铆em i aix貌 mostra l’inter茅s dels nostres docents per con茅ixer eines d’innovaci贸 educativa, per com es fan treballs per projectes, com es treballen noves metodologies o com s’utilitzen dispositius digitals per a millorar l’aprenentatge del nostre alumnat”, ha explicat Vicent Marz脿.

Cal recordar que la Conselleria d’Educaci贸, Investigaci贸 Cultura i Esport ha ampliat els Cefire de 9 a 18 centres de formaci贸 per al professorat valenci脿, 11 dels quals s贸n territorials i 7 s贸n espec铆fics de diversos 脿mbits de coneixement.

Aquest curs la plantilla de formadors als Cefire ascendeix a 224 persones, el doble que en 2015, i des d’aleshores s’ha ampliat el pressupost un 133 %, de manera que s’ha passat dels 9 milions d’euros invertits per l’antic govern als 21 milions d’euros del curs 2017-2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published.