fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Govern i oposici贸 crearan una comissi贸 per a permetre la participaci贸 ciutadana als plens

Govern i oposici贸 crearan una comissi贸 per a permetre la participaci贸 ciutadana als plens

El grup de treball determinar脿 els temes sobre els quals es podr脿 parlar, el format i el nombre d’intervencions, entre altres finalitats.

El vicealcalde i portaveu del Govern Municipal, Enric Nomded茅u, ha explicat que aquest mat铆 “seguint el mandat del qual es va aprovar en el seu moment en el Ple Municipal, avui hem constitu茂t un grup de treball per a comen莽ar a engegar la modificaci贸 reglament脿ria que establisca les condicions de participaci贸 directa de la ciutadania en els plens municipals”.

El vicealcalde ha afirmat que el grup de treball “est脿 format pels t猫cnics municipals i pels representants de tots els grups pol铆tics amb representaci贸 en l’Ajuntament. L’objectiu d’avui era definir, b脿sicament, qu猫 s’anava a fer des del grup de treball, els membres que ho anaven a compondre i tamb茅 establir un calendari per a dur-ho a terme”.

Quant als membres que formaran part d’aquest grup de treball, els representants pol铆tics i els t猫cnics municipals han decidit que “anem a obrir el grup a la participaci贸 d’experts, perqu猫 qualsevol dels components dels partits pol铆tics amb representaci贸 puga convidar a participar en un ent茅s en la mat猫ria en un moment determinat”, ha comentat Nomded茅u.

A m茅s, la comissi贸 ha determinat que 茅s necessari abordar la modificaci贸 reglament脿ria des de dos punts: la primera 茅s la de “calibrar, estudiar, valorar i organitzar la forma de participaci贸 en els plens municipals dels ciutadans i ciutadanes de Castell贸 elaborant un reglament per a a莽貌. Encara no podem avan莽ar molt sobre a莽貌 perqu猫 la d’avui era la primera reuni贸 i estem analitzant, per exemple, el que han fet altres ciutats. No obstant a莽貌, el reglament ha de definir que temes serien susceptibles de portar a ple per part de la ciutadania, per a evitar que qualsevol persona tracte un tema que li competeix a ell 煤nicament, sin贸 que tinga un determinat abast per a tota la ciutadania. Tamb茅 ha de definir com s’ha de demanar la participaci贸 en el ple i en quin format es far脿 la intervenci贸”, ha explicat el vicealcalde.

La segona part del treball de la comissi贸 ser脿 “una reflexi贸 profunda sobre tot el Reglament Org脿nic Municipal que afectaria altres reglaments i que hauria d’aprovar-se per consens. Entenem que cal fer una relectura del mateix perqu猫 reconeixem que les realitats han canviat, hi ha una arquitectura jur铆dica i una nova legislaci贸 en mat猫ria de transpar猫ncia aix铆 com un canvi en les exig猫ncies de la societat respecte a les institucions p煤bliques sobre les quals hem de donar resposta i estar a l’altura del que 茅s una gran ciutat. I a莽貌 ser脿 un proc茅s llarg”.

Finalment, s’ha tractat el tema de la periodificaci贸. Nomded茅u ha aclarit que “ens hem donat ara un temps per a preparar documentaci贸 i la primera reuni贸 tindr脿 lloc a mitjan gener. Posteriorment convocarem una reuni贸 cada 15 per a no perdre el ritme i que puguem anar avan莽ant”.

El vicealcalde ha reconegut que “els cinc grups pol铆tics, Castell贸 en Moviment, Partit Popular i Ciutadans, aix铆 com els dos grups que estem en el Govern, Partit Socialista i Comprom铆s, hem manifestat la nostra satisfacci贸 per comen莽ar a treballar en la l铆nia d’all貌 al que ens hav铆em comprom茅s en el ple”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.