fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Govern Provincial aprova 34,2 milions d’euros per a invertir en 776 actuacions dels 135 municipis de la prov铆ncia

El Govern Provincial aprova 34,2 milions d’euros per a invertir en 776 actuacions dels 135 municipis de la prov铆ncia

Comprom铆s aprova juntament amb el PP augmentar a 7,8 milions d’euros els Poys que proposen els ajuntaments a la Diputaci贸.

El Ple de la Diputaci贸 de Castell贸 ha aprovat una inversi贸 de 34.291.212 euros que permetran dur a terme 776 actuacions en els 135 municipis de la prov铆ncia. Aquesta important injecci贸 inversora presa encara m茅s rellev脿ncia en dur-se a terme en el segon Ple de l’any, fruit de l’efici猫ncia de la gesti贸 aplicada pel president Moliner al capdavant de la Corporaci贸 Provincial que ha perm猫s activar recursos per a importants l铆nies de treball com s贸n els Planes Provincials d’Obres i Serveis (POYS), el servei de funcionament i manteniment d’estacions depuradores de municipis menors de 5.000 habitants i el Pla Wifi-135.


El vicepresident provincial i portaveu del grup popular, Vicent Sales, ha posat en valor “l’esfor莽 del Govern Provincial per articular iniciatives que es tradueixen en accions per a tots els pobles de la prov铆ncia i, sobretot, que impulsen la igualtat d’oportunitats entre tots els municipis. Parlem de depuraci贸 d’aig眉es, d’obres i serveis en tots els pobles, del dret a l’acc茅s de la informaci贸 a trav茅s d’Internet, parlem de donar solucions reals als problemes reals dels castellonencs atenent a l’especial singularitat de la nostra prov铆ncia”.

25,8 milions per a depuraci贸 d’aig眉es
El Ple de la Diputaci贸 ha aprovat amb el suport de Ciutadans l’expedient i plecs del servei de funcionament de 104 estaciones depuradores en municipis de menys de 5.000 habitants de la prov铆ncia amb una inversi贸 de 25.841.212 euros per als pr貌xims quatre anys.

Tal com ha assenyalat el diputat delegat del Cicle de l’Aigua, Juan Bautista Juan, “gr脿cies a aquesta aposta per la sostenibilitat i la depuraci贸 d’aig眉es fins i tot en els pobles m茅s xicotets de la prov铆ncia, cada any s’aprofiten m茅s de 6.000 tones de fangs com a fertilitzant de qualitat en m茅s de 180 hect脿rees de terreny agr铆cola. A莽貌 茅s fruit dels treballs de control dels abocaments industrials al clavegueram i de la implicaci贸 dels ajuntaments implicats, amb el que s’ha evitat la pres猫ncia de metalls pesats en els llots i afavorit les seues bones propietats agr铆coles”.

7,8 milions en POYS per als 135 municipis
El Ple de la Diputaci贸 ha donat llum verda amb el suport de Comprom铆s a les bases del Pla Provincial d’Obres i Serveis que incrementa la seua inversi贸 en un 78% respecte a 2015 suposant un total de 7,8 milions d’euros a distribuir entre els 135 municipis de la prov铆ncia.

Es constata aix铆 la major aposta de la Diputaci贸 dels POYS, recuperant la quantia d’aquesta iniciativa de 2012, que permetr脿 l’execuci贸 d’entorn de 400 actuacions en tots els pobles i ciutats castellonenques.

650.000鈧 per a portar la banda ampla: Wi-Fi-135
La Diputaci贸 ha aprovat amb els suports de Ciutadans la renovaci贸 del Pla Wifi-135 com a model d’猫xit a l’hora d’igualar les oportunitats de tots els ciutadans de la prov铆ncia. Amb a莽貌, la Diputaci贸 ha donat llum verda als 650.000 euros d’inversi贸 que destinar脿 al manteniment de 272 punts de connexi贸 en 86 municipis de la prov铆ncia i que utilitzen, de mitjana, entre 20.000 i 30.000 ciutadans castellonencs al dia.

El diputat delegat del pla, Ib谩n Pauner, ha posat l’accent que “aquesta iniciativa ha suposat a m茅s portar Internet als municipis menors de 3.000 habitants pitjor comunicats de la prov铆ncia, millorant amb a莽貌 la qualitat de vida dels seus habitants i tamb茅 l’atractiu d’aquests pobles”.

Les xifres avalen l’猫xit d’aquest servei gratu茂t, tant per als ve茂ns com per als visitants, ja que ha tingut becs de fins a 90.000 usuaris al dia durant els mesos d’estiu.

Presa de possessi贸 d’Antonio Jos茅 Cases Mollar
La sessi贸 plen脿ria d’avui ha oficialitzat la presa de possessi贸 com a diputat provincial d’Antonio Jos茅 Cases Mollar. El que 茅s tamb茅 alcalde de la Vall d’Almonesir, entra a formar part del Govern Provincial com a diputat del Partit Judicial de Sogorb despr茅s de la ren煤ncia de Miguel Barrachina.

Cases assumeix la compet猫ncia de l’脿rea de Mitj脿 Natural, que a partir d’ara englobar脿 les col路laboracions amb els ajuntaments en mat猫ria de Paratges Naturals Municipals, els temes referits als recursos forestals com el relacionat amb la biomassa i el manteniment dels camins rurals.

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.