fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Igualtat destina més de 60.000 euros a reformar el Centre Ocupacional de la Xara per a persones amb diversitat funcional

Igualtat destina més de 60.000 euros a reformar el Centre Ocupacional de la Xara per a persones amb diversitat funcional

El director general de Diversitat Funcional, Antonio Raga, ha indicat que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives va a destinar 60.379 euros a les obres de reforma i millora del Centre Ocupacional per a persones amb diversitat funcional intel·lectual de la Xara, que es realitzaran al llarg d’enguany.

Així ho ha anunciat el director general durant la reunió de treball que ha mantingut amb la Regidora de Benestar de l’Ajuntament de Denia, Cristina Morera i representants de AMADEM, ONG per la Salut Mental Marina Alta, per a tractar la situació actual dels recursos per a persones amb diversitat funcional i amb trastorn mental greu d’aquesta comarca i la realització d’actuacions preventives.

Durant la trobada, també s’ha tractat la marxa de les obres del Centre de Dia per a persones amb discapacitat intel·lectual que s’està construint al costat del Centre Ocupacional de la Xara, i que tindrà, tal com ha confirmat el director general, una capacitat per a 40 usuaris. Per a l’execució de les obres la Conselleria d’Igualtat ha destinat un pressupost de 548.784 euros.

Ratlla ha destacat l’increment del 70% en el nombre de places per a persones amb diversitat funcional en la comarca de la Marina Alta des de 2015, passant de 106 places a les 181 amb les quals s’explicarà a partir d’enguany en recursos de diferents tipologies.

Així mateix, el director general ha assenyalat que s’està preparant un projecte de col·laboració amb l’Ajuntament de Denia per a l’obertura d’un Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS) per a persones amb trastorn mental greu, així com la realització de programes de cobertura comarcal en salut mental amb la participació de l’entitat AMADEM.

Leave a Reply

Your email address will not be published.