Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

José Martí serà el president de la Diputació de Castelló

José Martí serà el president de la Diputació de Castelló

Actualment és l’alcalde de Suera.

El comité provincial del PSPV-PSOE a la província de Castelló, màxim òrgan del partit a la província entre congressos, ha aprovat per un 97,3% dels vots emesos que l’alcalde de Suera, José Pascual Martí, siga el candidat socialista a presidir la Diputació provincial. D’esta manera, el comité ha donat suport de forma aclaparadora la proposta que havia realitzat al plenari l’Executiva Provincial que encapçala Ernest Blanch.

La proposta que l’Executiva ha sotmés a la consideració del comité provincial ha sigut la consensuada en una reunió prèvia celebrada ahir al mig dia, en la qual per unanimitat, els dotze diputats provincials del Partit Socialista van decidir que siga José Martí el president de la futura ‘Diputació del canvi’.

Ernest Blanch va prendre la paraula per a dir que amb José Martí i les diputades i diputats provincials del Partit Socialista, “per fi ha arribat la Diputació de canvi, que tindrà un objectiu molt clar: servir a la gent”. Un canvi amb el qual es passarà de la vella a la nova política “perquè hem vingut per a revolucionar la Diputació, per a convertir-la en una institució pròxima i àgil que entén el que passa i que estarà sempre disposta a prestar serveis allí on no n’hi ha”.

Blanch va agraïr l’esforç que han fet els alcaldes i alcaldesses i els regidors i regidores del Partit Socialista durant la campanya electoral i en els quatre anys previs, perquè amb el seu treball ha sigut possible guanyar la Diputació.

Ha sigut el triomf dels 102.802 vots collits en les passades eleccions municipals, el 38,84% dels emesos, que representen un increment del 10,42% del nombre de sufragis respecte a 2015. Va destacar que “feia 11 anys i 13 eleccions que el Partit Socialista no superava els 100.000 vots a la província de Castelló”.

Un triomf clar amb 17.000 vots més que en les eleccions autonòmiques del passat 28 d’abril i 10.700 vots més que en les generals celebrades aqueix mateix dia.

En el transcurs del comité també van prendre la paraula el futur president de la Diputació, José Martí, qui va posar de manifest que “el gran repte que tenim al davant és el de fer una Diputació que mire a l’interior de Castelló i que s’ocupe d’aqueix gran problema que és la despoblació, una batalla que no serà fàcil guanyar però que sabem que val la pena lluitar per ella”.

Martí va dir que “la Diputació ha de ser de tots, sense clientelismes i favoritismes; ha de representar a tots, també als qui no ens han votat”.

El futur president es va emocionar en afirmar que volia que la seua gestió al capdavant de la corporació estiga inspirada pels vells ideals de la Il·lustració: la llibertat, la igualtat i, sobretot, la fraternitat.

A més, va mostrar la seua voluntat d’escoltar a tothom, molt especialment als alcaldes, “per a governar amb ells des de la concertació”. I per descomptat, “de forma coordinada i en col·laboració amb la Generalitat Valenciana”, perquè segons va dir, “s’ha acabat ja aqueixa vella pràctica de fer de la Diputació una espècie de contrapoder polític del nostre govern autonòmic”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.