fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Just铆cia d贸na suport als treballadors de l’empresa adjudicat脿ria de la vigil脿ncia dels edificis judicials

Just铆cia d贸na suport als treballadors de l’empresa adjudicat脿ria de la vigil脿ncia dels edificis judicials

La Conselleria de Just铆cia treballa en la redacci贸 del plec de condicions per a licitar novament el contracte per a la vigil脿ncia de tots els edificis judicials.

El secretari auton貌mic de Just铆cia, Administraci贸 P煤blica, Reformes Democr脿tiques i Llibertats P煤bliques, Ferran Puchades, s’ha reunit amb el Comit茅 d’Empresa de CECA Seguridad, l’empresa que presta el servei de vigil脿ncia i seguretat dels edificis judicials de la Comunitat Valenciana prorrogat fins a l’any 2017, per abordar els successius impagaments de les n貌mines que afecten a m茅s de 80 vigilants de seguretat.

Puchades ha transm茅s als representants dels treballadors la seua solidaritat i ple suport a les seues reivindicacions davant la situaci贸 d’indefensi贸 creada pels constants retards en el pagament de les n貌mines que es venen produint des de finals de 2013 i s’ha comprom茅s a accelerar la posada en marxa de mesures per solucionar aquesta situaci贸 amb la rescissi贸 del contracte amb CECA Seguridad, SL.

El subsecretari de la conselleria ha rem茅s un requeriment a CECA Seguridad en qu猫 recorda que, com adjudicat脿ria d’un contracte p煤blic amb la Generalitat, l’empresa est脿 obligada al compliment de les disposicions vigents en mat猫ria de Seguretat Social i de Seguretat i Salut en el Treball, per la qual cosa “podr脿 considerar-se com a causa espec铆fica de resoluci贸 contractual l’incompliment de les obligacions laborals i de Seguretat Social del contractista amb els seus treballadors”.

El mateix escrit constata que l’empresa ha incomplit altres aspectes del contracte subscrit amb la conselleria, com “una reiterada reducci贸 del nombre de vigilants que hauria de prestar el servici, amb el conseg眉ent risc per als edificis i instal路lacions i, en especial, per als usuaris i persones que treballen en ells”.

En eixe sentit, Ferran Puchades ha explicat que la Conselleria de Just铆cia ja est脿 treballant en la redacci贸 del nou plec de condicions per a licitar novament el contracte amb l’objectiu de qu猫 una nova empresa s’encarregue de la tasca de vigil脿ncia de tots els edificis judicials de la Comunitat Valenciana.

Finalment, Puchades s’ha comprom茅s a informar puntualment al Comit茅 d’Empresa de les gestions que es desenvolupen des de la Conselleria sobre aquesta q眉esti贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.