fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació constitueix el seu Consell de Governança com a pioner en participació ciutadana i transparència

La Diputació constitueix el seu Consell de Governança com a pioner en participació ciutadana i transparència

El Govern Provincial integra a través d’este Consell l’aportació de la societat civil en les seues polítiques públiques.

La Diputació de Castelló avança en la seua aposta per la participació ciutadana i la transparència amb la constitució esta vesprada del Consell de Governança Participativa. En esta primera sessió constitutiva s’ha portat a acord dues propostes sobre l’impuls de dos processos participatius de la Diputació: actuacions contra la despoblació i l’impuls del ciclisme en conjunció amb el turisme sostenible en la província de Castelló.

Cal assenyalar que el Consell de Governança Participativa de la Diputació ho conformen 19 persones entre la presidència, els diferents grups polítics de la Diputació, representants del Cim d’Alcaldes de la província, federacions veïnals, entitats ciutadanes, associacions i associacions de dones. Amb la constitució d’avui s’ha formalitzat l’ampliació del consell, que passa a incloure com a representants d’associacions a la Federació de Cases Regionals de Castelló, l’Associació Amics de la Poesia (ALCAP) i la Colla Bacallà, després d’haver mostrat el seu interès en la consulta realitzada per la Diputació i complir amb els requisits establits en els articles 14 i 15 del Reglament del Consell Provincial de Governança Participativa aprovat recentment pel Ple de la corporació.

El vicepresident primer i diputat de Participació, Vicent Sales, president del Consell, ha posat en valor que “la finalitat principal d’este consell és crear una conversa constant i fluïda amb els ciutadans dels diferents pobles i comarques de Castelló, escoltant les seues peticions i fonamentant les decisions que es prenguen en este òrgan tenint en compte les seues preferències i facilitant la col·laboració amb els funcionaris en el desenvolupament dels serveis que prestem des de la Diputació, de forma oberta i transparent”.

Cal tenir en compte que el Consell de Governança Participativa és l’instrument fonamental que disposa la Diputació Provincial de Castelló per a integrar l’aportació de la societat civil en les seues polítiques públiques. El Consell de Governança com a òrgan consultor i de participació és un element més en el procés de la innovació pública que ha engegat la institució, en un govern intermedi tradicionalment bolcat en els serveis als ajuntaments de la província per a donar a la seua labor una visió i una legitimitat ciutadana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.