fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 de Castell贸 amplia el fons art铆stic amb l’adquisici贸 de cinc obres d’art contemporani per valor de 39.092 euros

La Diputaci贸 de Castell贸 amplia el fons art铆stic amb l’adquisici贸 de cinc obres d’art contemporani per valor de 39.092 euros

La diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, destaca que aquesta iniciativa “servir脿 per a ajudar i promocionar la creaci贸 art铆stica i cultural a la prov铆ncia”.

La Diputaci贸 de Castell贸, a trav茅s de l’脿rea de Cultura que dirigeix la diputada provincial Ruth Sanz, ha aprovat una resoluci贸 per a ampliar el fons art铆stic de la instituci贸 provincial amb l’adquisici贸 de cinc obres d’art contemporani per valor de 39.092 euros. Aquesta proposta s’emmarca dins del proc茅s iniciat fa tres anys per la Diputaci贸 de Castell贸 amb l’objectiu d’ajudar i promocionar la creaci贸 art铆stica i cultural a la prov铆ncia.

Per a ampliar aquest fons, l’脿rea de Cultura va obrir una convocat貌ria p煤blica perqu猫 es presentaren tant artistes com galeries de la prov铆ncia, i s’havia reservat una partida de 40.000 euros, el doble del pressupostat inicialment l’any passat.

Aix铆, les obres que s’han adquirit s贸n:

1. ‘Two Beauties’ de Ram贸n Roig Segarra, i que ha sigut adquirida a la Galeria C脿nem de Maria Pilar Dolz Mestre per 16.940 euros.

2. ‘Una langosta mira la luna’ de Carlos Pesudo Mart铆nez per 3.872 euros.

3. ‘S. T.’, escultura de Miquel Gozalbo Torres adquirida a la Galeria C脿nem de Maria Pilar Dolz Mestre per 9.680 euros

4. ‘Puerta a la intimidad’ de Pablo Ferrer Rabanaque per 3.100 euros.

5. ‘Te presiento’ de Marcelo D铆az Garc铆a per 5.500 euros.

Es tracta del segon any en qu猫 se cita a artistes nascuts o amb base en la prov铆ncia perqu猫 amplien el cat脿leg art铆stic de la diputaci贸 la qual cosa “servir脿 per a ajudar i promocionar la creaci贸 art铆stica i cultural a la prov铆ncia”, ha assenyalat Sanz. A m茅s, la diputada provincial ha explicat que l’actual equip de govern “vol enriquir les col路leccions de la instituci贸 i fomentar la seua capacitat de relatar la hist貌ria recent de les arts visuals a la prov铆ncia”. Per aix貌, el tema, la disciplina i la t猫cnica de producci贸 de les obres 茅s de lliure elecci贸.

Cal assenyalar que la Diputaci贸 de Castell贸 aposta per la m脿xima transpar猫ncia i el rigor per la qual cosa s’ha constitu茂t, per segon any consecutiu, un comit茅 d’experts independent que ha fet les valoracions de les obres d’art.

Leave a Reply

Your email address will not be published.