fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació es proposa atorgar l’Alta Distinció Provincial a una multinacional amb el seu president imputat per corrupció

La Diputació es proposa atorgar l’Alta Distinció Provincial a una multinacional amb el seu president imputat per corrupció

Castelló en Moviment està considerant demanar al President de la Diputació, Javier Moliner, que es replantege la proposta d’atorgar una distinció a una multinacional presidida per un investigada per suborn i falsedat en document mercantil.

Els avatars judicials del grup Porcelona han portat una inesperada “sorpresa” a l’equip de govern de la Diputació Provincial. Just el que dia que el president popular Javier Moliner proposa atorgar l’Alta Distinció de la Província al Grup Porcelanosa, s’ha publicat la demanda de 5 anys de presó per al president de l’empresa amb seu a Vila-real, Manuel Colonques, per part d’Anticorrupció.

La diputada per Castelló en Moviment, Anna Peñalver, ha declarat “estem considerant seriosament demanar al President de la Diputació que es replantege la seua proposta. Si no és així, difícilment podran evitar el nostre vot decididament en contra en el plenari”, en referència al premi a l’Alta Distinció, encara per ratificar en la Comissió de Transparència de la Diputació de Castelló, i de l’aprovació definitiva en el Plenari de febrer.

El Ministeri públic demana penes que sumen 190 anys de presó per a 25 persones. Entre elles es troba Manuel Colonques, president i conseller delegat solidari de Porcelanosa, i administrador de Maguitel SL, per a qui demana 5 anys i 10 mesos de presó per suborn i falsedat en document mercantil. Colonques està acusat d’haver participat en aquesta trama que pressumptament va balfiar durant més de 10 anys. La Fiscalia considera que es va ordir una trama per obtenir beneficis gràcies a l’execució de les obres de la plataforma logística Plaza de Zaragoza (PlaZa), la major plataforma logística d’Europa. Segons ha informat l’agència EFE, el fiscal calcula que es va produir un desviament total en perjudici de PlaZa per valor de 147,3 milions d’euros.

Exactament, el Govern d’Aragó considera que l’empresa de Colonques, Maguitel SL, va fer el pagament d’un donatiu a l’exgerent de PlaZA, per a aconseguir un terreny més barat. Els serveis jurídics del Govern d’Aragó estimen el benefici de l’operació en 550.000 euros.

Leave a Reply

Your email address will not be published.