fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 es proposa atorgar l’Alta Distinci贸 Provincial a una multinacional amb el seu president imputat per corrupci贸

La Diputaci贸 es proposa atorgar l’Alta Distinci贸 Provincial a una multinacional amb el seu president imputat per corrupci贸

Castell贸 en Moviment est脿 considerant demanar al President de la Diputaci贸, Javier Moliner, que es replantege la proposta d’atorgar una distinci贸 a una multinacional presidida per un investigada per suborn i falsedat en document mercantil.

Els avatars judicials del grup Porcelona han portat una inesperada “sorpresa” a l’equip de govern de la Diputaci贸 Provincial. Just el que dia que el president popular Javier Moliner proposa atorgar l’Alta Distinci贸 de la Prov铆ncia al Grup Porcelanosa, s’ha publicat la demanda de 5 anys de pres贸 per al president de l’empresa amb seu a Vila-real, Manuel Colonques, per part d’Anticorrupci贸.

La diputada per Castell贸 en Moviment, Anna Pe帽alver, ha declarat “estem considerant seriosament demanar al President de la Diputaci贸 que es replantege la seua proposta. Si no 茅s aix铆, dif铆cilment podran evitar el nostre vot decididament en contra en el plenari”, en refer猫ncia al premi a l’Alta Distinci贸, encara per ratificar en la Comissi贸 de Transpar猫ncia de la Diputaci贸 de Castell贸, i de l’aprovaci贸 definitiva en el Plenari de febrer.

El Ministeri p煤blic demana penes que sumen 190 anys de pres贸 per a 25 persones. Entre elles es troba Manuel Colonques, president i conseller delegat solidari de Porcelanosa, i administrador de Maguitel SL, per a qui demana 5 anys i 10 mesos de pres贸 per suborn i falsedat en document mercantil. Colonques est脿 acusat d’haver participat en aquesta trama que pressumptament va balfiar durant m茅s de 10 anys. La Fiscalia considera que es va ordir una trama per obtenir beneficis gr脿cies a l’execuci贸 de les obres de la plataforma log铆stica Plaza de Zaragoza (PlaZa), la major plataforma log铆stica d’Europa. Segons ha informat l’ag猫ncia EFE, el fiscal calcula que es va produir un desviament total en perjudici de PlaZa per valor de 147,3 milions d’euros.

Exactament, el Govern d’Arag贸 considera que l’empresa de Colonques, Maguitel SL, va fer el pagament d’un donatiu a l’exgerent de PlaZA, per a aconseguir un terreny m茅s barat. Els serveis jur铆dics del Govern d’Arag贸 estimen el benefici de l’operaci贸 en 550.000 euros.

Leave a Reply

Your email address will not be published.