fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació invertirà en consum de celemenules, tomaca de penjar, carofa i oli autòctons.

La Diputació invertirà en consum de celemenules, tomaca de penjar, carofa i oli autòctons.

El Ple aprova demà els comptes que incideixen en el desenvolupament rural per a multiplicar les oportunitats dels pobles

El Govern Provincial de Castelló ratificarà matí amb l’aprovació en el Ple dels pressupostos 2016 la seua aposta pel consum de productes autòctons com a generador de noves oportunitats econòmiques, de desenvolupament i de creació d’ocupació en els municipis de la província. Així, la Diputació destinarà 324.150 euros del seu pressupost de Desenvolupament Rural específicament a multiplicar les oportunitats econòmiques dels municipis de Castelló a través de l’augment del consum de productes autòctons.
[pullquote align=”right” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Roig: “En 2016 l’objectiu és duplicar els productes de Castelló Ruta de Sabor i impulsar notablement la seua comercialització”[/pullquote]
El diputat de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, ha anunciat que “l’objectiu d’aquesta aposta inversora és aconseguir la consolidació de la marca de productes Castelló Ruta de Sabor com el gran instrument que és perquè els productes de Castelló s’embenen més i millor, amb les oportunitats que açò suposa per als nostres pobles. Amb aquest pressupost ens plantegem, com a mínim, duplicar els productes que estan en la marca, ara entorn de 60, a més de donar un fort impuls a la comercialització dels mateixos”.

En aqueix sentit, Roig ha assenyalat que “invertim més en els nostres productes perquè creiem en les seues possibilitats com a vertebradors de noves oportunitats per als ciutadans de Castelló, des de la perspectiva de desenvolupament rural i turística”.

Entre les noves partides incloses en els pressupostos i referides a la marca Castelló Ruta de Sabor es troba la col·laboració amb GASMA com a centre de reconegut prestigi en l’àmbit gastronòmic, a més de la participació en diverses fires d’àmbit nacional, i un notable increment destinat a les auditories a realitzar a empreses i productors per a la seua incorporació a la marca.

Un treball conjunt amb els pobles, productors i prescriptors
Són moltes les iniciatives que duu a terme la Diputació de Castelló per a fomentar el consum de productes autòctons com a aposta per consolidar ocupació i població en els municipis de la província, ja que la institució concep els productes autòctons com un dels recursos més importants amb els quals explica l’interior de la província per al seu desenvolupament, al costat de la seua riquesa natural i patrimonial.

És per açò que la institució treballa conjuntament tant amb les associacions productores i professionals dels diferents àmbits, com amb ajuntaments per a la promoció dels seus productes, com amb prescriptors tals com hostelers, xefs de prestigi i punts de venda.

“Hem aconseguit que els productes de Castelló Ruta de Sabor estiguen presents en grans plataformes comercials per a millorar la seua visibilitat i facilitar la seua venda en la província de Castelló, hem coordinat totes les jornades gastronòmiques i iniciatives turístiques que giren entorn de la posada en valor dels nostres productes. Impulsem un intens calendari de fires comercials i certàmens agroramaders que mantenen l’activitat de venda de productes en els nostres pobles tot l’any. També ajudem als pobles a recrear a través de jornades culturals i turístiques els usos i tradicions del municipi relacionats amb els seus productes. Però les oportunitats són moltes més i no anem a malgastar ni una d’elles per a ajudar al fet que siguen més castellonencs els que troben treball en el seu poble durant tot l’any”.
Inversió directa a millorar posicionament de producte
El treball de la Diputació per millorar el posicionament dels productes de Castelló s’inclouen fires específiques o turístiques de productes agroalimentaris especialment representatius dels municipis, com per exemple Benicarló (carxofa), Nules (clemenules), Alcalà de Xivert (tomaca de penjar) i Altura (oli), entre unes altres.
A més, cal assenyalar que l’àrea de Desenvolupament Turisme treballa de forma coordinada amb el Patronat Provincial de Turisme per a seguir impulsant la implantació del turisme gastronòmic en els municipis de la província a través de quasi una trentena de jornades gastronòmiques i multitud de fires comercials en les quals el producte agroalimentari de Castelló és el protagonista.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published.