fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La millora de la neteja i la mobilitat centren les peticions dels ciutadans a l’alcaldessa

La millora de la neteja i la mobilitat centren les peticions dels ciutadans a l’alcaldessa

Més d’un centenar de veïns han deixat els seus suggeriments en la bústia que ha habilitat alcaldia.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha rebut en les últimes setmanes més d’un centenar de peticions de veïns i veïnes de Castelló a través de la bústia de suggeriments que s’ha instal·lat en l’edifici consistorial, concretament en la primera planta, al costat del Registre, una de les zones de l’ajuntament que més ciutadans i ciutadanes visiten cada dia.

Aquesta nova via de comunicació que s’ha obert amb els ciutadans està tenint un gran acolliment ja que els permet exposar a la màxima autoritat municipal, de forma directa i sense intermediaris, les seues preocupacions, demandes i suggeriments.

Els ciutadans demanden tot tipus de millores en els serveis municipals encara que un dels temes que més es repeteix és la necessitat d’una millor neteja en tots els barris de la ciutat i no solament en el centre. En aquest sentit, l’alcaldessa ha explicat que “el Govern Local és conscient que en els últims anys el servei municipal de neteja havia anat perdent eficàcia i qualitat, per açò, en el pressupost d’enguany hem contemplat un increment de 1,6 milions d’euros per a ampliar el servei de neteja viària i recollida de brossa”.

Alguns veïns, també sol·liciten la instal·lació de serveis públics per la ciutat, una mesura que es va a engegar enguany amb la construcció dels primers banys i que es promourà durant tot el mandat, ha indicat Marco.

Un altre dels temes que més demanden els veïns són les peticions per a millorar la mobilitat i la seguretat vial en zones concretes de la ciutat com el carrer Sant Luis, el carrer Moncofa, plaça María Agustina, Rosa María Molás o avinguda de L’Alcora, “propostes que s’han traslladat a l’àrea de Mobilitat Urbana perquè avalue la viabilitat de la iniciativa”. Finalment, són nombroses les peticions veïnals que sol·liciten un major control de la circulació de bicicletes, “un aspecte que es va a regular amb el pròxim Pla Director de la Bicicleta que està elaborant el consistori”.

L’alcaldessa ha mostrat la seua satisfacció pel bon acolliment que ha tingut aquesta iniciativa i ha explicat que és una prova més que “els castellonencs volen participar en la gestió de la seua ciutat de forma activa i per açò aprofiten totes les vies de comunicació que el nou govern local està obrint, bé siga a través d’internet (portal del ciutadà, xarxes socials), com a través dels fòrums de participació o d’aquest tipus d’iniciatives”.

Cal recordar que l’engegada d’aquesta bústia se suma a altres iniciatives de Marco en favor de la transparència i la participació com és obrir les portes de l’alcaldia tots els dijous per a rebre a particulars amb l’objectiu d’atendre personalment els seus problemes, en qualsevol àmbit que siga competència municipal, i amb especial atenció als temes d’emergència social.

Leave a Reply

Your email address will not be published.