fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

“La proximitat amb la qual els nostres polítics locals s’impliquen amb tots els col·lectius ciutadans em sembla un valor fonamental” – Entrevista a Cristian Ramírez

“La proximitat amb la qual els nostres polítics locals s’impliquen amb tots els col·lectius ciutadans em sembla un valor fonamental” – Entrevista a Cristian Ramírez

Cristian Ramírez és un jove de Castelló que ha sigut triat nou president local de Noves Generacions, entitat juvenil vinculada al Partit Popular.

Diari Millars: Quan et va començar a atraure la política?
Cristian Ramírez: Mai m’havia fixat en política, perquè en la meua casa no es tractaven temes polítics, ni es parlava de política. La meua casa és una casa molt normal en la qual, per circumstàncies, han passat de la política rotundament.

Vaig a explicar-te una anècdota, amb setze o disset anys, si no recorde malament, pujant a la Magdalena va haver-hi un incendi, un xicotet incendi provocat per un petard. Diversos amics i jo vam intervenir per a apagar-lo. Llavors, va venir la policia, ens va prendre les dades i mesos després ens va arribar una carta de l’Ajuntament de Castelló en la qual posava que ens anaven a condecorar en el Dia de Sant Miquel, que és el patró de la policia local.

Ens anaven a condecorar aquell dia com a ciutadans de l’any per haver apagat eixe incendi. Vam anar i vam conéixer a l’alcalde, que llavors era Alberto Fabra. Es va dirigir a nosaltres, ens va saludar, vam estar parlant amb ell i va ser llavors quan jo vaig conéixer la figura de l’alcalde.

Alberto Fabra em va caure molt bé. Em va semblar una persona propera, em va agradar la manera en què ens va parlar, em va agradar la manera en la qual es va dirigir a nosaltres. A partir d’eixe moment, va ser quan jo vaig començar a interessar-me per la política local, que és el que a mi m’agrada.

DM: I per què el Partit Popular?
CR: Perquè al principi quan vaig conéixer a Alberto, vaig començar a escoltar-ho, vaig començar a comparar el que ell deia, i el que el Partit Popular en el qual ell estava defensava, i el que defensaven altres partits. A mi sens dubte, em van convéncer les idees del Partit Popular.

DM; Quins són aqueixos valors que et representen?
CR: Els valors fonamentals que em van convéncer del Partit Popular van ser la llibertat de poder dir, pensar, fer el que considerem i la proximitat amb la qual els seus representants escolten i parlen amb la ciutadania.

Com ben he dit el meu major interés és el municipalisme i en el cas del Partit Popular de Castelló, que és el que jo he tingut la sort d’observar de prop, la proximitat amb la qual els nostres polítics locals s’impliquen amb tots els col·lectius ciutadans em sembla un valor fonamental.

DM: Quants anys portes afiliat?
CR: Jo em vaig afiliar, si no recorde malament, en 2008, abans de les eleccions generals de 2008 i tinc 27, doncs 10 anys.
I uns anys després vas arribar a ser candidat a l’alcaldia en el Forcall.

Correcte. Anys després d’haver sigut afiliat de base, vaig tenir l’oportunitat d’estar en diverses sotssecretàries a nivell local i estar en la Junta de Noves Generacions a nivell provincial.

En les últimes eleccions locals, el Partit va pensar en mi per a col·laborar amb ells sent candidat a l’alcaldia del Forcall, municipi que en aqueix moment no tenia cap persona del Partit Popular amb intenció de presentar-se. M’ho van proposar i jo per descomptat vaig acceptar com he fet sempre i sempre faré per al que necessite el partit.

DM: Com està sent està experiència?
CR: L’experiència està sent molt bonica. He aprés moltíssim, sobretot com funciona un ajuntament per dins. He aprés com es duu a terme qualsevol projecte, que s’inicia des de la queixa d’un veí fins que es realitza.

És una experiència molt bonica perquè estàs molt prop dels veïns, al final et criden per a qualsevol cosa, per a qualsevol problema i açò et fa veure la importància que tenen els ajuntaments, però sobretot m’he adonat de l’important que és la Diputació de Castelló per a aqueixos xicotets municipis.

DM: Llavors és compatible ser jove i ser regidor.
CR: Clar. Al final, i sobretot en pobles, hem trencat molts estereotips. Hem sigut molts els joves que hem ocupat llocs de responsabilitat en estos últims anys i crec que hem respost com s’esperava de nosaltres i a poc a poc anem demostrant que es pot ser jove, regidor i sobretot del Partit Popular.

DM: I arribem a enguany, 2018, on vas decidir fer el pas per a ser president de Noves Generacions de la Ciutat de Castelló. Com va ser prendre aqueixa decisió?
CR: Al final Begoña Carrasco, presidenta del partit a nivell local del Partit Popular, va renovar fa un any la seua junta, en la qual ja em va incloure com a responsable de joventut.

En eixe any vaig tenir l’oportunitat de tocar temes de joventut al costat de l’anterior president i al costat de la resta de companys. Jo sempre he estat molt vinculat a noves generacions i com bé dic ja he sigut sotssecretari en anys anteriors i en les noves executives que es van formar, tant fa un parell de mesos en la regional, com fa un mes en la provincial.

En el moment en el qual estem, quan es va plantejar renovar Noves Generacions de la Ciutat de Castelló calia fer un pas i en el partit vam estar parlant i vam creure que la millor opció era que ho donara jo, i així ha sigut.

DM: Ja eres president de Noves Generacions, comença una nova etapa o es contínua amb l’anterior?
CR: Per descomptat, com sempre i abans de res, és una continuació. Tots els companys anteriors sempre han treballat molt i han deixat un camí molt marcat. Juan Luís ha sigut un gran president i el nou equip no podem ser menys. La intenció, per descomptat, és continuar el treball que va deixar Juan Luís i amb un objectiu clar, que és recuperar l’alcaldia per al Partit Popular de Castelló: fer tot el que hàgem de fer per a recolzar a Begoña.

DM: En aqueix aspecte, quin paper tenen els joves dins del Partit Popular?
CR: Els joves en els últims anys hem tingut un paper molt important. Pot ser cert que anys arrere se’ns haja tingut menys en compte però any rere any ens hem adonat que estan explicant molt amb els joves.

En la ciutat de Castelló, tenim un clar exemple que Begoña Carrasco confia en els joves perquè el seu secretari general, Sergio Toledo, és de noves generacions, és jove i ha comptat amb ell per a ser Secretari General i açò és molt important per a nosaltres. Ens ha demostrat que compta amb nosaltres. Jo he tingut l’oportunitat de treballar prop de Begoña anteriorment i ella sempre ha tingut en compte l’opinió dels joves. Ens demana opinió per a pràcticament tot i escolta cada vegada que li fem propostes.

DM: Fora del món polític també estàs en la Junta Directiva del Bisontes Castelló.
CR: Sí, vaig entrar en el projecte del Bisontes Castelló fa moltíssims anys. Vaig començar estant en el Playas de Castellón i seguisc en la Junta Directiva i espere estar molt temps.

DM: És semblat el món de la Política amb el món de la gestió d’un dels equips més rellevants de la ciutat?
CR: Quan gestiones alguna cosa sempre és semblat, però sobretot jo he tingut una sensació similar en el Bisontes, perquè quan vaig entrar venia d’haver sigut un club campió d’Europa que estava enterrat. Estava pràcticament mort quan jo vaig tenir l’oportunitat d’entrar la segona vegada.

He tingut la sensació que és una cosa molt semblant. Hem sigut molt grans, ens hem desinflat i toca tornar-ho a alçar. En el Bisontes ho hem aconseguit i estic convençut que en el PP també ho aconseguirem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.