fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’ajuntament de la Jana respon a les declaracions del seu ex-alcalde

L’ajuntament de la Jana respon a les declaracions del seu ex-alcalde

Ahir, vam publicar en aquest diari una informació sobre les finances de l’ajuntament de la Jana, juntament amb una entrevista en exclusiva al seu anterior alcalde, Joaquin Làdser. Fonts oficials de l’actual ajuntament han volgut donar la seua versió dels fets fent-nos arribar el següent comunicat.

Pots llegir l’article al qual es fa referencia i l’entrevista a Joaqin Llàdser prement aquí.

El 16 de gener s’ha publicat una notícia en el Diari Millars, que consta de dos parts. En la primera, es parla del deute de l’Ajuntament i, en la segona, l’anterior alcalde del PP, Joaquín Lládser, fa una sèrie d’afirmacions que voldríem explicar, perquè no es corresponen a la realitat.

En la primera resposta l’exalcalde diu: «De fet durant els 4 anys vam anar pagant als proveïdors progressivament i sense falta, van rebre les subvencions les associacions i vam pagar als treballadors». Respecte d’aquesta afirmació, si l’Ajuntament de la Jana hagués pagat regularment als proveïdors, a dia d’avui no hi hauria factures pendents de pagar. Qualsevol persona pot consultar, en la web de l’Ajuntament www.lajana.es, les factures que es deuen, més de 350.000 euros de la legislatura passada. Sí que és cert, que es pagava a les associacions. Però ens hauríem de preguntar, amb quins diners es pagaven? Perquè el que es feia era donar diners a les associacions, però dels impostos que els veïns paguem per a serveis bàsics com la recollida de la bassura o l’aigua potable i després, l’Ajuntament no pagava a les empreses que oferixen estos serveis. Quan vam arribar al govern ens vam trobar que l’empresa de recollida de la bassura feia 10 mesos que no cobrava o que l’empresa que gestiona el pou d’aigua potable dels Estolls estiguera des del 2012 sense cobrar la llum. És vergonyós com l’anterior alcalde va posar en perill els serveis més bàsics que ha d’oferir un Ajuntament. També afirma que els treballadors de l’Ajuntament cobraven puntualment. Tampoc això és cert al 100%, perquè a l’anterior arquitecte municipal, se li deuen més de 12 mensualitats, cosa que va provocar que l’Ajuntament estiguera més d’un anys sense servei d’arquitectura municipal i els veïns i veïnes totalment desemparats.

En la segona resposta, el Sr. Lládser intenta culpabilitzar del deute actual de l’Ajuntament de la Jana la corporació que hi havia abans que ell fos alcalde, com si ell no tinguera cap responsabilitat. Este equip de govern estem en condicions d’afirmar, segons l’estudi econòmic que ens ha fet l’empresa externa, que este deute no és deu a una sola legislatura, sinó a diferents anys de dèficits acumulats. Per exemple, només de l’any 2014 hi havia un dèficit de més de 100.000 euros i el 2015 el tancàrem amb un dèficit superior de 200.000. Per tant, la responsabilitat és compartida i de reducció del dèficit, res de res.

En la tercera pregunta, l’exalcalde intenta esquivar el tema de l’auditoria. Respecte d’això, cal deixar clar que al principi de l’anterior legislatura, el grup Compromís va presentar una moció en un ple, perquè es fera una auditoria dels anys anteriors i començar a buscar solucions al tema econòmic. Esta no es va fer perquè el PP va votar en contra i el PSOE es va abstindre. Cap al final de la legislatura, Compromís i el PSOE vam presentar una moció conjunta perquè la Sindicatura de Comptes auditara tots els comptes. Esta moció sí que es va aprovar, però al contrari del que diu el Sr. Lládser, no es va notificar ni sol·licitar a la Sindicatura, perquè en el registre de sortida de l’Ajuntament no hi ha cap document que així ho acredite. És més, quan ens vam reunir amb la Sindicatura a principis d’esta legislatura tampoc en sabien res.

Però el súmmum de la hipocresia i el cinisme arriba en la quarta resposta quan diu «Jo em vaig oferir a l’alcalde actual per parlar del que volgués i a hores d’ara encara no m’ha trucat per a això. De fet no ens han donat després de més de 6 mesos cap informe econòmic com ells reclamàvem. Com sempre, prediquen el que no creuen». Per suposat, esta afirmació és falsa, ja que el dia 24 de setembre es va reunir la Comissió d’Economia i Hisenda i se li va entregar a l’alcalde l’únic informe econòmic que s’ha fet en estos 6 mesos, el de l’empresa externa, on s’explica la situació econòmica de l’Ajuntament i es fa un pla economicofinancer per al període 2015-2019. Aquell dia, el regidor d’Economia de l’Ajuntament, després d’entregar-li l’informe, li va dir que l’estudiaren i quan volguessen algun aclariment, faríem vindre l’empresa externa i mantindríem una reunió. A dia d’avui, encara no hem tingut cap resposta, ni cap petició de convocatòria de la Comissió d’Economia i Hisenda.

Per últim, i per tancar este tema tant desagradable, on es falta a la veritat en cadascuna de les diferents respostes que dóna l’exalcalde, convidem els veïns i veïnes de la Jana, a consultar la nostra pàgina web o el taulell d’anuncis de l’Ajuntament. Allí tenen tota la informació que els cal per a contrastar estes dades (factures pendents de pagar del període 2012-2015, l’informe econemicofinancer de l’empresa externa, actes dels plens i de les comissions, etc.)

Per la nostra part les portes de l’Ajuntament estan obertes perquè qualsevol veí aporte solucions. I, evidentment, també estan obertes per a l’anterior alcalde. De fet, esperem les seues aportacions, perquè els proveïdors volen cobrar i volen cobrar ara, no en 20 anys com també diu en una de les respostes.

Siga com siga, nosaltres treballarem tots els dies per intentar traure l’Ajuntament d’esta situació.

Leave a Reply

Your email address will not be published.