fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament denuncia l’existència de més de 700.000 euros en llibres tirats en un magatzem

L’Ajuntament denuncia l’existència de més de 700.000 euros en llibres tirats en un magatzem

Ruiz i Nomdedéu han explicat que “hem de tirar a la brossa un centenar d’exemplars de Bernat Artola irrecuperables per la podridura”.

El vicealcalde i regidor de Modernització, Enric Nomdedéu, i la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, han denunciat aquest matí en roda de premsa l’existència d’un magatzem en les dependències de la Regidoria de Cultura, en el carrer Gaibiel, amb 772 publicacions i 61.611 exemplars de llibres editats per l’Ajuntament de Castelló en època del govern popular “que es troben amuntegats, en la foscor i agafant floridura”, ha explicat Verónica Ruiz.

“Aquests més de 60.000 llibres suposen al voltant de 700.000 euros de diners públics gastats en l’edició dels mateixos i que l’anterior govern popular va deixar podrint-se en una cambra fosca i sense ventilació. De fet, entre aquests exemplars podem trobar fins a un centenar de llibres de l’obra de Bernat Artola que anem a haver de tirar a la brossa perquè la podridura ha arribat a tal punt que són irrecuperables”, ha seguit plantejant la regidora de Cultura. Al costat dels llibres també s’han trobat més de 4.500 cd’s musicals en les mateixes condicions.

Ruiz també ha denunciat que, “malgrat existir una ordenança de l’any 2012 que contemplava fins a 6 col·leccions de llibres a través de les quals es publicaven títols per part de l’ajuntament, aquesta s’incomplia constantment publicant exemplars fora d’aquestes col·leccions i fixant el preu dels mateixos de forma totalment aleatòria”.

Davant açò, i mitjançant la col·laboració de les regidories de Cultura i Modernització, el Consistori engegarà una llibreria editorial municipal a través de la web en la qual “es podrà consultar, per fi, el catàleg de publicacions de l’ajuntament, saber el preu de cadascuna i fins i tot comprar exemplars online, deixant arrere el model completament obsolet que venia utilitzant el govern anterior per a l’adquisició dels llibres que publicava” ha manifestat la titular de Cultura.

A més, també ha anunciat la creació d’una nova ordenança municipal que permetrà vendre tant els llibres com els cd’s amb un preu concorde i en conseqüència a la despesa en diners públics realitzats en l’edició i publicació dels mateixos.

Per la seua banda, Nomdedéu ha realitzat una reflexió sobre que “al final estem parlant d’un tipus de gestió del patrimoni cultural de la ciutat mitjançant la qual s’editaven llibres que no formaven part de les col·leccions incloses en l’ordenança municipal, es publicaven col·leccions d’articles d’opinió de determinats periodistes amics, s’abandonaven exemplars en una cambra i, en definitiva, era perquè es realitzaven publicacions per a acontentar als autors, no al lector”.

“I tot açò ni és seriós ni es dóna en cap altra institució. En l’Ajuntament de Castelló aquest caos no tornarà a passar mentre estiguem nosaltres governant perquè, a més de detectar el problema, ja li hem posat solució. Però açò pot no haver acabat, perquè els responsables d’aquest model de gestió cultural són l’actual portaveu de Cultura del Partit Popular en Els Corts, Miguel Ángel Mulet, i l’actual diputat de Cultura en la Diputació Provincial, Vicent Sales. I açò fa por”, ha puntualitzat el vicealcalde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.