fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’alcalde de Peníscola apel·la al consens per afrontar els reptes del pròxim any

L’alcalde de Peníscola apel·la al consens per afrontar els reptes del pròxim any

El primer edil ha convocat cadascun dels portaveus municipals per a compartir l’estat d’execució del pressupost vigent i les necessitats per al pressupost de l’any pròxim.

Les diferents àrees de govern de l’Ajuntament de Peníscola estan ultimant ja els detalls del primer esborrany del pressupost per a 2021 que, com és habitual, el consistori aprova abans de l’acabament de l’exercici anterior.

“Mentre hi ha multitud d’ajuntaments que estan encara treballant amb pressupostos de l’any passat o pressupostos recentment aprovats, nosaltres seguim amb el nostre compromís d’aprovar els pressupostos i posar-los en marxa el primer de gener del seu any” ha explicat l’alcalde, Andrés Martínez, qui ha destacat que amb la singularitat i excepcionalitat de la situació en la qual ens trobem “cal ser encara més prudent i responsable”.

Per això, l’àrea d’Hisenda ja va sol·licitar el mes d’agost a les diferents regidories i als grups municipals que enviaren les seues propostes per a la confecció de l’esborrany del nou pressupost.

Sol ser durant el mes d’octubre quan s’encaixen les peces, i s’inclouen les propostes de la ciutadania a través dels pressupostos participatius, així com quan s’avaluen les opcions presentades per la resta de grups polítics per a portar a debat plenari al novembre els comptes que hauran de ser la guia d’actuacions per a l’any següent.

“Enguany, ateses les circumstàncies, he proposat als portaveus dels partits en l’oposició que mantinguem reunions monogràfiques per a compartir l’estat d’execució del pressupost vigent i les necessitats per al pressupost de l’any pròxim” ha explicat Martínez, qui ha destacat la seua voluntat de consens i la “necessitat de sumar esforços per afrontar junts els reptes que ens planteja l’actual pandèmia”.

En aquest sentit, l’alcalde ha traslladat als portaveus de Compromís, Vicent Castell, i Ciutadans, Javier Mateu – amb els quals ja s’ha reunit aquesta setmana-, els tres pilars bàsics sobre els quals se sustentarà el nou pressupost i que es concreten en la lluita contra la Covid 19 i els seus efectes sobre la població en el pla socioeconòmic, el reforç de l’àrea de Benestar Social i l’emergència social, així com la prestació i millora dels serveis municipals.

“Des que es va decretar l’estat d’alarma he convocat els grups municipals en més de 20 ocasions en juntes de portaveus i òrgans col·legiats per a compartir i debatre les mesures activades i ho faig de cap nou per a iniciar la redacció del pressupost per a l’any vinent, un any ple d’incerteses en el qual l’única certesa que tenim avui dia és que les nostres veïnes i veïns ens necessitaran més que mai i haurem d’estar al costat d’ells i les seues famílies” ha declarat Martínez.

La resta de representants en el consistori mantindran sengles reunions amb l’alcalde en els pròxims dies per a seguir amb la ronda de trobades monogràfiques sobre els comptes municipals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.