fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’alcalde sol·licita a la Generalitat col·laboració per impulsar el sector agrícola a Onda

L’alcalde sol·licita a la Generalitat col·laboració per impulsar el sector agrícola a Onda

Ximo Huguet es reuneix amb el secretari autonòmic d’Agricultura, Francisco Rodríguez, i amb el director Territorial de Medi ambient de Castelló, Antonio García, per perfilar les línies d’actuació que es poden dur a terme en el municipi.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, acompanyat del tinent d’alcalde de l’àrea de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament, Ángel Badenas, ha mantingut durant el matí d’avui una reunió de treball amb el secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana, Francisco Rodríguez, i amb el director Territorial de Medi ambient de Castelló, Antonio García, en la que s’han perfilat les línies d’actuació que es poden dur a terme en el municipi per impulsar el sector agrícola. “Aquesta trobada s’emmarca dins d’una estratègia global de l’equip de govern amb què pretén diversificar l’economia de la ciutat també des del sector agrari, buscant per a això la col·laboració de totes les administracions”, ha explicat Huguet.

Entre altres accions, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha sol·licitat a la Conselleria una major col·laboració amb l’Ajuntament en el manteniment de les vies pecuàries que se sumeix a la gran inversió que està realitzant l’equip de govern per arreglar els camins.

Així mateix, ha informat que s’està realitzant una actualització d’un inventari d’horts abandonats i s’ha consultat a la Generalitat quines vies existeixen per recuperar aquestes finques sense ús i quins cultius alternatius es podrien introduir en elles.

D’altra banda, durant la reunió s’ha posat de manifest la intenció del consistori de formar part de l’I Pla de Producció Ecològica Valenciana 2016-2020′. A través d’ell, la Generalitat confia a duplicar la producció agrícola i materialitzar la transició a una agricultura ecològica que permetrà una major qualitat dels productes alimentaris i del medi ambient. La producció, transformació i comercialització dels aliments ecològics són altres de les prioritats per contribuir a l’estructuració del sector a través d’aquest pla. En aquesta línia, l’alcalde d’Onda ha recordat que des del Consorci gestor del Pacte Territorial per l’Ocupació s’està impulsant els productes de proximitat, a través del projecte de ‘Producte Local Km0’. Actualment, són 172 les empreses adherides a aquest projecte i que disposen de productes elaborats sota el segell de qualitat cent per cent autòcton.

Després d’aquest primer contacte, han mantingut una reunió amb els presidents de la Comunitat de Regants Vila d’Onda, Cota 220 i Cooperativa Agrícola Nuestra Señora de la Esperanza en la que s’han tractat diversos temes de caràcter agrícola i mediambiental, com la necessitat de potenciar el sector en Onda i modernitzar les infraestructures de regadiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.