fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Alcora aprova per unanimitat la proposta del Pla General Estructural

L’Alcora aprova per unanimitat la proposta del Pla General Estructural

El document contempla un creixement d’1,7 milions de m² de sòl per a indústria i altres activitats econòmiques.

La zona industrial es desenvoluparà en 3 o 4 fases, es farà en funció de la necessitat i sempre que la majoria de propietaris dels terrenys estiguen d’acord.

La contribució que paguen els propietaris serà la mateixa fins que no s’executen els polígons.

L’Ajuntament ha fet un important pas endavant en el procés per a dotar a l’Alcora d’un nou Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU). I ho ha fet per unanimitat. El Ple municipal ha aprovat este matí, en sessió extraordinària, la proposta definitiva del Pla General Estructural (PGE) amb els vots a favor dels tres grups polítics amb representació en el consistori, PSOE, PP i Més l’Alcora.

El següent pas és la remissió del document a Conselleria per a la seua revisió. Així ho ha avançat l’alcalde, qui ha destacat la importància del PGOU com a “instrument clau per al progrés de l’Alcora, ja que permetrà el seu desenvolupament urbanístic i industrial, afavorint l’impuls de l’economia local i la creació d’ocupació”.

Per això, Falomir ha celebrat que la proposta del PGE haja tirat endavant amb el màxim consens. “S’ha fet pensant en l’interés general, atenent criteris tècnics i amb la finalitat que l’Alcora compte amb el millor pla general per als pròxims 20 anys”.

Cal recordar que el pla vigent és de l’any 89 i després de tres dècades “està ja esgotat i no és capaç de donar resposta ni solucions eficaces a les necessitats reals de la localitat”, ha manifestat el primer edil.

La proposta del nou PGOU contempla 1,7 milions de metres quadrats més de sòl per a indústria i altres activitats econòmiques- el màxim creixement permés per la llei- “el que possibilitarà que puguen desenvolupar-se nous PAI, i en ells, instal·lar-se noves empreses i negocis”. D’esta manera, “s’impulsarà l’economia i la generació de llocs de treball a l’Alcora”.

Falomir ha aclarit que el valor del terreny serà el mateix fins que no s’executen els polígons: “Encara que passe a ser urbanitzable industrial, els propietaris continuaran pagant la mateixa contribució fins que no estiga urbanitzat”.

Així mateix, ha especificat que el compromís de l’Ajuntament és que la zona industrial es desenvolupe en 3 o 4 fases. “Esta qüestió es determinarà en la segona part del PGOU, la detallada”, ha indicat l’alcalde.

“Les fases es faran en funció de la necessitat i s’executaran sempre que la majoria dels propietaris dels terrenys estiguen d’acord”, ha subratllat.

D’altra banda, Falomir ha explicat que s’han estudiat totes les al·legacions presentades: “S’han acceptat totes les que s’ha pogut i les que no s’han admés és perquè tècnicament no són viables”.

L’alcalde ha citat com a exemple les al·legacions que proposaven una altra zona industrial a la carretera d’Onda, que “no s’han pogut acceptar a causa dels informes tècnics desfavorables. També vam fer la consulta a Conselleria i ens van traslladar la impossibilitat de materialitzar esta proposta”.

“L’Alcora necessita buscar oportunitats de futur per a millorar el seu desenvolupament econòmic i social, i amb això, optimitzar el benestar i la qualitat de vida dels veïns i veïnes. El nou PGOU és una eina fonamental perquè el nostre poble puga progressar”, ha conclòs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.