fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Alcora avan莽a en la tramitaci贸 del nou Pla General d’Ordenaci贸 Urbana

L’Alcora avan莽a en la tramitaci贸 del nou Pla General d’Ordenaci贸 Urbana

Des del govern destaquen que 鈥溍﹕ urgent perqu猫 l’Alcora puga progressar” i lamenten que “empreses interessades a ampliar la seua activitat al nostre poble no puguen fer-ho perqu猫 l’anterior govern del PP no va treballar per tal d’aprovar un nou PGOU”.

L’Ajuntament de l’Alcora continua avan莽ant en la tramitaci贸 del nou Pla General d’Ordenaci贸 Urbana. Asseguren que “traure-ho avant 茅s prioritari i urgent” al tractar-se d’un “projecte clau” per al creixement ordenat i sostenible i el progr茅s econ貌mic i social de l’Alcora, “que incidir脿 directament en la creaci贸 d’ocupaci贸 en el municipi”. Per aix貌, lamenten que l’anterior govern del PP ho tinguera “completament paralitzat” durant la passada legislatura.

Segons expliquen, “ja s贸n diverses les empreses que han vingut a l’Ajuntament interessades a ampliar la seua activitat al nostre poble i no poden fer-ho per la deixadesa de Mallol i el seu equip, que no van tindre la voluntat de treballar per aprovar un nou PGOU que contemplara noves zones industrials, entre altres necessitats”. I 茅s que, com recorden, el Pla General vigent 茅s de 1989 “i les necessitats de l’Alcora han canviat molt”.

El regidor d’Urbanisme, Samuel Falomir, manifesta que “donada la seua import脿ncia, des de l’actual govern de l’Alcora estem treballant en este tema des del primer dia”. Concreta que “ja hem arribat a un acord amb l’empresa que est脿 redactant el nou PGOU per adaptar el contracte que ten铆em a la nova legislaci贸 i als nous informes que ens faran falta a partir d’ara鈥.

D’esta manera, “hem guanyat temps perqu猫, en cas contrari, hagu茅rem hagut de rescindir el contracte i segurament pagar una indemnitzaci贸 per tot el treball realitzat”. Aix貌 s铆, “este acord contractual costar脿 a l’Ajuntament 60.000 鈧 m茅s del que estava previst a causa que el PP ho va tindre guardat a un calaix, sense tramitar-ho”, lamenta el regidor.
L’煤ltima modificaci贸 de cr猫dits, aprovada en Ple dilluns passat, inclou un suplement de 35.000 鈧 a la partida corresponent 鈥減er poder continuar amb la tramitaci贸鈥.

Falomir explica que “ara estem revisant el que l’empresa va presentar en el seu moment i adaptarem tota eixa informaci贸 a la nova normativa鈥.

La previsi贸-indica- 茅s que “al llarg d’este estiu ja es convoque una reuni贸 de la comissi贸 de seguiment per tal de continuar amb els treballs del Pla General i que abans de finals d’any puga aprovar-se pel Ple i sotmetre-ho a informaci贸 p煤blica”.

“El planejament urban铆stic general 茅s una de les decisions m茅s importants que ha d’abordar el govern d’un municipi. I 茅s que, el nou PGOU, permetr脿 planificar de forma ordenada el creixement urban铆stic i industrial de l’Alcora i establir la reserva de s貌l per a serveis, equipaments p煤blics i zones verdes”.

En resum, “permetr脿 definir les necessitats de l’Alcora per als pr貌xims anys, obrint el municipi a noves oportunitats i assegurant un model de creixement sostenible鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.