fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’equip de govern defensa el consens per a portar aigua per als agricultors de la Vall d’Uix贸

L’equip de govern defensa el consens per a portar aigua per als agricultors de la Vall d’Uix贸

L’Ajuntament convocar脿 una reuni贸 amb la Comunitat General de Regantes i amb tots els partits pol铆tics amb representaci贸 municipal

El regidor d’Agricultura de l’Ajuntament de la Vall d’Uix贸, Fernando Dar貌s, ha lamentat que “amb la falta d’aigua que patim en el municipi, el PP en comptes de cercar el consens i treballar conjuntament es dedica a posar pals en les rodes, presentant mocions a destemps, anunciant-les en Facebook i en la premsa amb diversos dies d’antelaci贸 i rebentant qualsevol opci贸 d’arribar a un acord que 茅s necessari”.

Dels sis partits pol铆tics amb representaci贸 municipal cinc van votar ahir en contra de la moci贸 presentada pel PP en relaci贸 amb els agricultors i persones locals. PSPV-PSOE, EU i Comprom铆s (equip de govern) i Som La Vall i Ciutadans (oposici贸) van votar en contra, per la qual cosa “el Partit Popular hauria de fer-se mirar les formes, perqu猫 han volgut fer-se la foto i no arribar a un acord i un consens”.

En aquest sentit, Dar貌s ha explicat que l’equip de govern “no va votar en contra perqu猫 no estem al costat dels agricultors i regantes” sin贸 perqu猫 “vam mantenir una reuni贸 amb la Comunitat General de Regantes (CGR) i els demanem un full de ruta per a comen莽ar a treballar conjuntament”.

Aix铆, es va sol路licitar a la CGR que presentaren una moci贸 “per a despr茅s d’un per铆ode d’estudi per part de tots els partits presentar-la com a declaraci贸 institucional”, ja que, tal com ha afegit l’edil, “estem d’acord en l’esperit perqu猫 fa falta que arribe aigua superficial a la Vall d’Uix贸 i fa falta ja”.

No obstant aix貌, Dar貌s ha assenyalat que “cal concretar quin tipus d’aigua volem” i “quan es parla de la interconnexi贸 de comunitats desconeixem quant costa i com 茅s el projecte complet”, del que “solament tenim unes pinzellades” malgrat que “estem parlant que costaria milions d’euros”. A m茅s es desconeix si tots els de Regantes hi estan d’acord.

L’actual equip de govern convocar脿 una reuni贸 amb la CGR i amb tots els partits pol铆tics amb representaci贸 en el ple municipal “perqu猫 ens expliquen a tots en qu猫 consisteix el projecte i el seu cost econ貌mic i social”. L’objectiu 茅s “a partir d’ac铆 treballar tots junts”. Pel que “una vegada tinguem clar com 茅s el projecte que tots volem anirem a la Conselleria, la CHJ, el Ministeri i on fa莽a mancada per a reivindicar-ho”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.