fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Marco es compromet a posar en marxa un centre de dia per a malalts d’alzheimer durant aquest mandat

Marco es compromet a posar en marxa un centre de dia per a malalts d’alzheimer durant aquest mandat

L’alcaldessa lamenta que les instal·lacions actuals i l’oferta de centres són insuficients per a la demanda assistencial.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, s’ha compromés a posar en marxa un centre de dia per a malalts d’alzheimer en la nostra ciutat al llarg d’aquest mandat, tal com arreplega el Programa de Govern Municipal signat per Socialistes per Castelló, Compromís i Castelló en Moviment. Així li l’ha explicat Marco al president de l’Associació provincial de familiars de persones amb la malaltia d’alzheimer i altres demències de Castelló (AFA Castelló), Emilio Marmaneu, qui s’ha reunit aquesta setmana amb la primera edil i amb el regidor de Benestar Social, José Luis López, al costat de part de la junta directiva de l’entitat.

L’alcaldessa ha explicat als representants d’AFA que la primera opció del Govern Local és obrir el Centre de Dia en el recinte de l’Antiga Caserna Militar del Tetuan XIV, ja que aquesta és la preferència de l’associació, i els ha avançat que el Govern Local està realitzant les primeres gestions en aquest sentit.

Marco ha afirmat que “la creació d’un centre de dia per a malalts d’Alzheimer és una dotació social reivindicada des de fa anys, ja que les instal·lacions actuals i l’oferta d’atenció en centres de la comarca de la Plana són insuficients per a la demanda assistencial”. “Per açò, des del Govern de Castelló ens comprometem a adoptar les mesures necessàries perquè Castelló compte amb un centre de dia i que, de forma progressiva, cada districte tinga una unitat de respir”, ha afegit l’alcaldessa.

La primera edil ha conclòs afirmant que “la nostra prioritat absoluta és governar per a millorar la qualitat de vida de les persones. L’Administració no pot abandonar a les persones més vulnerables perquè el primer és la vida de les persones i la seua salut”.

Dades d’AFA Castelló

L’Associació provincial de familiars de persones amb la malaltia d’alzheimer i altres demències de Castelló (AFA Castelló) es va crear a l’octubre de 1995 per un grup de famílies interessades a ajudar a altres famílies. És una entitat sense ànim de lucre i declarada d’utilitat pública pel Ministeri de Treball i Assumptes Socials des de l’any 2004 que té com a principal objectiu l’atenció de persones amb demències.

Des d’AFA Castelló han recordat que la malaltia d’Alzheimer s’està convertint en un dels principals problemes soci-sanitaris del nostre país amb un alt percentatge de prevalença en la població major de 65 anys, encara que un 15% de les persones amb malaltia d’Alzheimer té menys de 65 anys. Es calcula que a Espanya hi ha unes 800.000 persones afectades per aquesta malaltia, 100.000 a la Comunitat Valenciana i 12.000 en la província de Castelló. Si als malalts se sumen com a persones afectades per la malaltia als seus cuidadors, en la nostra província la xifra es dispara a 36.000 persones el que fa necessari adoptar les mesures assistencials d’atenció al malalt i suport a les famílies.

Leave a Reply

Your email address will not be published.