fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Marco reivindica a Puig un finançament més just per a Castelló i enfortir l’aliança institucional

Marco reivindica a Puig un finançament més just per a Castelló i enfortir l’aliança institucional

L’alcaldessa demana al president de la Generalitat reforçar la cooperació entre institucions per a augmentar el benestar social.

Un dia després de la signatura de l’Acord de Fadrell, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha visitat l’Ajuntament de Castelló amb l’objectiu de donar la mà al nou govern municipal i mostrar la seua voluntat de cooperació en este nou mandat. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha agraït la col·laboració del Consell amb el consistori durant l’anterior legislatura i ha recordat al president que Castelló continuarà sent reivindicativa quant a finançament, “governe qui governe”, ha explicat.

Així, Marco ha demandat davant la presència de Puig un finançament més just per a Castelló que millore la qualitat dels serveis del consistori i per tant el benestar de les veïnes i veïns. “Som la primera institució a la qual les persones acudeixen quan tenen algun problema, per tant, sempre serem reivindicatius amb el finançament tant a nivell autonòmic com estatal”. De la mateixa manera, Marco ha instat a Puig a “anar de la mà” a l’hora d’exigir un finançament just.

L’alcaldessa ha reconegut que el Govern de Puig sempre ha tingut molta sensibilitat pels municipis i que “les portes del Palau sempre han estat obertes per a Castelló”. Marco ha destacat la importància de l’aprovació del Pla Urbanístic de la ciutat, la culminació de la ronda de circumval·lació, així com el projecte compartit amb el Consell de l’edifici Borrull, el qual podrà estar en funcionament en 2022.

Per part seua, el president Puig ha definit l’Acord de Fadrell com un fet molt significatiu i positiu per a Castelló. Segons ell, “és un clar exemple de capacitat de diàleg i bona governança per damunt de partidismes”. A més, ha afegit que gràcies a esta aliança “Castelló tindrà un govern sòlid que realitzarà polítiques de progrés durant quatre anys més”.

Marco ha rebut a Puig a les portes del palau municipal, amb una representació de les regidores i regidors dels sis grups polítics amb presència a l’Ajuntament. Posteriorment, el president de la Generalitat ha mantingut una reunió amb el Govern municipal, en la qual s’han abordat assumptes de cooperació política entre les dues institucions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.