fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Marco reivindica el Corredor Mediterrani i l’estació intermodal per a Castelló

Marco reivindica el Corredor Mediterrani i l’estació intermodal per a Castelló

L’alcaldessa ha participat en les jornades del port sobre creixement econòmic al costat del tinent d’alcaldia del Grau, Rafa Simó.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat en la inauguració de les jornades “Aliances del Port per a afavorir el creixement econòmic”, organitzades pel Port de Castelló amb la col·laboració de l’ajuntament, entre altres entitats. Marco ha afirmat que “el port és un referent per a l’economia local i provincial i, per tant, les administracions públiques han de mantenir una estratègia dirigida al seu enfortiment. Els èxits del port són els èxits de la ciutat de Castelló, la província i la Comunitat Valenciana”.

Marco ha explicat que el Govern Local de Castelló és conscient de la necessitat de reforçar l’aliança amb el port i ha posat com a exemple de l’excel·lent col·laboració entre ambdues entitats el projecte Grau Xarxa Oberta, “una proposta de regeneració urbana i inclusió social en la qual es preveu una inversió de quasi sis milions d’euros amb finançament de fons europeus”.

La primera edil ha indicat que els ports són infraestructures de comunicació la interrelació de la qual amb les ciutats que les acullen resulta clau per al desenvolupament urbà, econòmic, social i ambiental. “L’economia de Castelló ha de mirar al port com una via de connexió amb l’exterior. La comercialització internacional de la producció industrial i agrícola serà més eficient amb l’ajuda del port”.

En aquest sentit, Marco ha aprofitat la jornada d’avui per a reivindicar la necessitat de comptar amb dues infraestructures clau “per a garantir la competitivitat de les nostres empreses i el nostre futur: el Corredor Mediterrani i l’estació intermodal. Reclamem el Corredor Mediterrani com un projecte estratègic per a Castelló, per a la Comunitat Valenciana i per a Espanya perquè el 40% de la població del nostre país se situa en el corredor mediterrani i el 57% del PIB nacional es produeix en aquesta zona. Estem parlant d’una infraestructura clau per a garantir la competitivitat del teixit empresarial de tot el territori espanyol” ha afirmat la primera edil.

Quant a l’estació intermodal, l’alcaldessa ha explicat que també és una eina indispensable per al futur econòmic de la ciutat i defensem la seua ubicació en el nostre terme per criteris tècnics i d’eficàcia econòmica”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.