fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Marco reivindica el Corredor Mediterrani i l’estaci贸 intermodal per a Castell贸

Marco reivindica el Corredor Mediterrani i l’estaci贸 intermodal per a Castell贸

L’alcaldessa ha participat en les jornades del port sobre creixement econ貌mic al costat del tinent d’alcaldia del Grau, Rafa Sim贸.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha participat en la inauguraci贸 de les jornades “Aliances del Port per a afavorir el creixement econ貌mic”, organitzades pel Port de Castell贸 amb la col路laboraci贸 de l’ajuntament, entre altres entitats. Marco ha afirmat que “el port 茅s un referent per a l’economia local i provincial i, per tant, les administracions p煤bliques han de mantenir una estrat猫gia dirigida al seu enfortiment. Els 猫xits del port s贸n els 猫xits de la ciutat de Castell贸, la prov铆ncia i la Comunitat Valenciana”.

Marco ha explicat que el Govern Local de Castell贸 茅s conscient de la necessitat de refor莽ar l’alian莽a amb el port i ha posat com a exemple de l’excel路lent col路laboraci贸 entre ambdues entitats el projecte Grau Xarxa Oberta, “una proposta de regeneraci贸 urbana i inclusi贸 social en la qual es preveu una inversi贸 de quasi sis milions d’euros amb finan莽ament de fons europeus”.

La primera edil ha indicat que els ports s贸n infraestructures de comunicaci贸 la interrelaci贸 de la qual amb les ciutats que les acullen resulta clau per al desenvolupament urb脿, econ貌mic, social i ambiental. “L’economia de Castell贸 ha de mirar al port com una via de connexi贸 amb l’exterior. La comercialitzaci贸 internacional de la producci贸 industrial i agr铆cola ser脿 m茅s eficient amb l’ajuda del port”.

En aquest sentit, Marco ha aprofitat la jornada d’avui per a reivindicar la necessitat de comptar amb dues infraestructures clau “per a garantir la competitivitat de les nostres empreses i el nostre futur: el Corredor Mediterrani i l’estaci贸 intermodal. Reclamem el Corredor Mediterrani com un projecte estrat猫gic per a Castell贸, per a la Comunitat Valenciana i per a Espanya perqu猫 el 40% de la poblaci贸 del nostre pa铆s se situa en el corredor mediterrani i el 57% del PIB nacional es produeix en aquesta zona. Estem parlant d’una infraestructura clau per a garantir la competitivitat del teixit empresarial de tot el territori espanyol” ha afirmat la primera edil.

Quant a l’estaci贸 intermodal, l’alcaldessa ha explicat que tamb茅 茅s una eina indispensable per al futur econ貌mic de la ciutat i defensem la seua ubicaci贸 en el nostre terme per criteris t猫cnics i d’efic脿cia econ貌mica”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.