fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Marco sol路licita a Puig la cessi贸 del Tirant I per a l’esdeveniment n脿utic ‘Escala a Castell贸’

Marco sol路licita a Puig la cessi贸 del Tirant I per a l’esdeveniment n脿utic ‘Escala a Castell贸’

El president de la Generalitat destaca l’efici猫ncia del Govern municipal en la gesti贸 econ貌mica i patrimonial.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha mantingut una reuni贸 de treball amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a impulsar l’agenda de col路laboraci贸 entre les dues institucions. Els projectes relacionats amb el patrimoni, l’ocupaci贸 i el turisme han centrat la major part de la trobada, una m茅s de les mantingudes entre els dos dirigents per a refor莽ar les relacions institucionals entre ambdues administracions. Puig ha posat a l’Ajuntament de Castell贸 com a exemple d'”efici猫ncia” en la gesti贸 local i ha felicitat a Marco per la labor desenvolupada pel Govern municipal.

El president ha confirmat els terminis per a la rehabilitaci贸 dels jutjats de la pla莽a Borrull. L’avantprojecte t猫cnic estar脿 concl貌s al mar莽 i el projecte definitiu, al juny. A partir d’ac铆, l’Ajuntament podr脿 iniciar el proc茅s de licitaci贸 de les obres, segons el conveni de col路laboraci贸 signat l’any passat i que permetr脿 retornar a la ciutadania l’煤s d’un immoble tancat des de fa m茅s d’una d猫cada i en situaci贸 de greu deterioraci贸.

En la reuni贸 tamb茅 s’ha abordat la cessi贸 de les instal路lacions del Parc Esportiu Sindical. L’immoble de m茅s de 42.000 metres quadrats i valorat en 6,7 milions d’euros, passar脿 ara al patrimoni municipal, amb el que es facilita la realitzaci贸 d’obres de reforma. L’acord s’emmarca en la col路laboraci贸 acordada en 2015 per a rescabalar a la ciutat de Castell贸 del deute hist貌ric acumulat pels governs anteriors. “脡s molt important retornar a les institucions al cam铆 d’una gesti贸 correcta”, ha apuntat.

Tamb茅 s’ha abordat la possible participaci贸 de l’Ajuntament en el viatge oficial a Xina i Jap贸 que a l’abril emprendr脿 a la Generalitat amb les cambres de comer莽 i empreses, l’any del 150 aniversari de l’establiment de les relacions comercials entre els dos pa茂sos. Les relacions entre les ciutats de Castell贸 i la japonesa Ube, amb la qual est脿 previst realitzar un agermanament, pot servir de guia per al refor莽ament del comer莽 exterior. La delegaci贸 valenciana visitar脿 Ube, T貌quio i la prefectura de Mie.

L’alcaldessa ha anunciat la petici贸 a la Generalitat de la goleta Tirant I, de propietat auton貌mica, puga participar en ‘Escala a Castell贸’, el festival mar铆tim que acollir脿 la capital de la Plana del 6 al 8 d’abril, en el qual est脿 prevista la participaci贸 de navilis i velers hist貌rics. Per a a莽貌, s’haur脿 d’avaluar l’estat de conservaci贸 del buc escola, que es convertiria en un atractiu afegit al programa previst per a esta activitat, que pret茅n impulsar el turisme n脿utic com a font d’activitat per al sector.

Marco ha agra茂t, de forma especial, la col路laboraci贸 entre l’Ajuntament i la Generalitat en el foment de l’ocupaci贸. En eixe sentit, ha recordat que el pressupost municipal, aprovat la setmana passada, inclou programes d’ocupaci贸 que superen els 7 milions d’euros, que compten amb finan莽ament propi i amb importants ajudes de l’Administraci贸 auton貌mica. “L’ocupaci贸 茅s la principal preocupaci贸 de la ciutadania i les institucions han de coordinar-se per a generar oportunitats i benestar a la ciutadania. En esta l铆nia de col路laboraci贸 anem pel bon cam铆”, ha destacat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.