fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Marta Barrachina alerta que el sector ceràmic porta 4 mesos dessagnant-se des que Sánchez va prometre ajudes i segueix sense millorar terminis ni quanties

Marta Barrachina alerta que el sector ceràmic porta 4 mesos dessagnant-se des que Sánchez va prometre ajudes i segueix sense millorar terminis ni quanties

La presidenta provincial del PP de Castelló, Marta Barrachina, recorda que hui, 23 de març, es compleixen quatre mesos des que Sánchez anunciara a Castelló ajudes directes a la ceràmica “i l’única realitat és que la crisi s’agreuja dia a dia mentre el Govern segueix sense atendre la indústria”.

La presidenta provincial del Partit Popular de Castelló, Marta Barrachina, alerta que el sector ceràmic porta quatre mesos dessagnant-se des que Sánchez va prometre ajudes però el Govern del PSOE segueix sense millorar terminis ni quanties.

La líder provincial del PP, Marta Barrachina, recorda que hui, 23 de març, es compleixen quatre mesos des que Sánchez anunciara a Castelló ajudes directes a la ceràmica “i l’única realitat és que la crisi s’agreuja dia a dia mentre el Govern segueix sense atendre la indústria”.

“Mentre Itàlia, Portugal o Alemanya estan rebent ajudes des de fa un any, la indústria ceràmica de Castelló continua apagant-se sense saber encara les condicions d’accés a les ajudes ni les quanties a les quals podran optar”, lamenta. “L’esborrany d’ajudes que va publicar el Ministeri va suposar un pitxer d’aigua freda per al sector per les condicions inassumibles d’accés per a les empreses així com per la baixa quantia d’aquestes. S’han presentat al·legacions però no serà fins a mitjan abril quan es coneixerà si s’accepten els canvis que sol·liciten les empreses. En qualsevol cas els 450 milions d’euros previstos són per a 28 sectors gasintensivos, lluny de les necessitats del sector ceràmic de Castelló i de les ajudes màximes que permet la UE i que sí que estan donant altres països”, explica la líder provincial del PP.

“La indústria de la província de Castelló necessita ajudes directes urgents per a poder mantindre activitat i ocupació i no préstecs als quals les empreses no poden accedir. El sector ceràmic ocupa més de 70.000 persones a la província de manera directa, indirecta o induïda i, en aquests moments, més de 13.000 treballadors estan en ERTO i més de 1.000 han perdut la seua ocupació de manera definitiva”, recorda.

El PP demana explicacions al Senat

La presidenta provincial del PP de Castelló, Marta Barrachina, lamenta que a la pregunta presentada per la senadora Salomé Pradas el mes de gener passat per a demanar explicacions al Govern davant la falta d’ajudes, l’Executiu socialista vesprada a contestar mes i mig i es limite a dir que “posarà en marxa en 2023 diferents mesures per a ajudar a la indústria gasintensiva a reduir els costos addicionals derivats de l’increment del preu del gas natural”.

“Han passat quatre mesos des que Sánchez diguera a Castelló que arribarien ajudes i l’única realitat és que la situació de les empreses ceràmiques és cada dia més difícil. No entenem com han passat quatre mesos en blanc mentre el Govern d’Itàlia, el primer competidor de la indústria ceràmica espanyola, va concedir l’any passat 600.000 milions d’euros en ajudes a més d’altres mesures com la bonificació del 40% del sobrecost energètic de les empreses”, indica Marta Barrachina.

El cas italià no és una excepció. El Govern de Portugal ha topat a 30 euros el cost del gas a la indústria i ha invertit 3.500 milions d’euros en ajudes per a pagar el gas i l’electricitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.