fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Marta Barrachina alerta que el sector cer脿mic porta 4 mesos dessagnant-se des que S谩nchez va prometre ajudes i segueix sense millorar terminis ni quanties

Marta Barrachina alerta que el sector cer脿mic porta 4 mesos dessagnant-se des que S谩nchez va prometre ajudes i segueix sense millorar terminis ni quanties

La presidenta provincial del PP de Castell贸, Marta Barrachina, recorda que hui, 23 de mar莽, es compleixen quatre mesos des que S谩nchez anunciara a Castell贸 ajudes directes a la cer脿mica 鈥渋 l’煤nica realitat 茅s que la crisi s’agreuja dia a dia mentre el Govern segueix sense atendre la ind煤stria鈥.

La presidenta provincial del Partit Popular de Castell贸, Marta Barrachina, alerta que el sector cer脿mic porta quatre mesos dessagnant-se des que S谩nchez va prometre ajudes per貌 el Govern del PSOE segueix sense millorar terminis ni quanties.

La l铆der provincial del PP, Marta Barrachina, recorda que hui, 23 de mar莽, es compleixen quatre mesos des que S谩nchez anunciara a Castell贸 ajudes directes a la cer脿mica 鈥渋 l’煤nica realitat 茅s que la crisi s’agreuja dia a dia mentre el Govern segueix sense atendre la ind煤stria鈥.

鈥淢entre It脿lia, Portugal o Alemanya estan rebent ajudes des de fa un any, la ind煤stria cer脿mica de Castell贸 continua apagant-se sense saber encara les condicions d’acc茅s a les ajudes ni les quanties a les quals podran optar鈥, lamenta. 鈥淟’esborrany d’ajudes que va publicar el Ministeri va suposar un pitxer d’aigua freda per al sector per les condicions inassumibles d’acc茅s per a les empreses aix铆 com per la baixa quantia d’aquestes. S’han presentat al路legacions per貌 no ser脿 fins a mitjan abril quan es coneixer脿 si s’accepten els canvis que sol路liciten les empreses. En qualsevol cas els 450 milions d’euros previstos s贸n per a 28 sectors gasintensivos, lluny de les necessitats del sector cer脿mic de Castell贸 i de les ajudes m脿ximes que permet la UE i que s铆 que estan donant altres pa茂sos鈥, explica la l铆der provincial del PP.

鈥淟a ind煤stria de la prov铆ncia de Castell贸 necessita ajudes directes urgents per a poder mantindre activitat i ocupaci贸 i no pr茅stecs als quals les empreses no poden accedir. El sector cer脿mic ocupa m茅s de 70.000 persones a la prov铆ncia de manera directa, indirecta o indu茂da i, en aquests moments, m茅s de 13.000 treballadors estan en ERTO i m茅s de 1.000 han perdut la seua ocupaci贸 de manera definitiva鈥, recorda.

El PP demana explicacions al Senat

La presidenta provincial del PP de Castell贸, Marta Barrachina, lamenta que a la pregunta presentada per la senadora Salom茅 Pradas el mes de gener passat per a demanar explicacions al Govern davant la falta d’ajudes, l’Executiu socialista vesprada a contestar mes i mig i es limite a dir que 鈥減osar脿 en marxa en 2023 diferents mesures per a ajudar a la ind煤stria gasintensiva a reduir els costos addicionals derivats de l’increment del preu del gas natural鈥.

鈥淗an passat quatre mesos des que S谩nchez diguera a Castell贸 que arribarien ajudes i l’煤nica realitat 茅s que la situaci贸 de les empreses cer脿miques 茅s cada dia m茅s dif铆cil. No entenem com han passat quatre mesos en blanc mentre el Govern d’It脿lia, el primer competidor de la ind煤stria cer脿mica espanyola, va concedir l’any passat 600.000 milions d’euros en ajudes a m茅s d’altres mesures com la bonificaci贸 del 40% del sobrecost energ猫tic de les empreses鈥, indica Marta Barrachina.

El cas itali脿 no 茅s una excepci贸. El Govern de Portugal ha topat a 30 euros el cost del gas a la ind煤stria i ha invertit 3.500 milions d’euros en ajudes per a pagar el gas i l’electricitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.