fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Marta Barrachina alerta que set de cada deu municipis de Castelló no reben inversions en els pressupostos de la Generalitat

Marta Barrachina alerta que set de cada deu municipis de Castelló no reben inversions en els pressupostos de la Generalitat

La presidenta provincial del PP qualifica els comptes del Consell com a “lletra morta” perquè “any rere any repeteixen inversions que queden sense executar a Castelló”.

La presidenta provincial del Partit Popular de Castelló, Marta Barrachina, alerta que set de cada deu municipis de la província de Castelló no reben inversions en els pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2023.

Barrachina, qui ha analitzat aquest dimarts els pressupostos del Consell al costat del diputat autonòmic Rubén Ibáñez, qualifica els comptes de Puig com a “lletra morta” perquè “any rere any repeteixen inversions que es queden sense executar a Castelló”.

La líder provincial del PP lamenta que el Botànic puge els impostos per la porta de darrere llastrant l’economia, l’ocupació i al sector ceràmic. “El sector ceràmic està fart dels enganys de Ximo Puig ja que, mentre el sector demana ajudes directes, els PGVA només ofereixen préstecs”, defensa.

“Els pressupostos de la Generalitat són els de la desesperació electoral de Puig. Uns comptes que llancen el pitjor missatge en el pitjor moment. Són uns ‘anti-pressupostos’ allunyats del que necessiten els ciutadans de la província i del conjunt de la Comunitat Valenciana en aquest moment. Llastren l’economia i al sector ceràmic de Castelló”, subratlla Barrachina.

La presidenta provincial del PP adverteix que els comptes del Consell “manquen de rigor i de credibilitat, augmentant els impostos”. “El tripartit crea nous impostos: a les grans superfícies, als vehicles de motor i a la indústria, i s’augmenta un 10% prop de 4.500 taxes en la Comunitat Valenciana”, alerta la líder provincial del PP.

“Els pressupostos de la Generalitat són lletra morta. Repeteixen any rere any les mateixes inversions, però no executen res. La Sanitat està embossada, no hi ha inversió de cap centre social per a 2023 i Puig no secunda amb mesures reals i contundents a la indústria ceràmica que penja d’un fil”, enumera Barrachina.

La líder provincial del PP també ha enlletgit a Puig que presumisca de reforma fiscal “quan el ciutadà que més es beneficie estalviarà 100 euros a l’any”. “La realitat és que els pressupostos de Puig inclouen una pujada de sou per al Govern Valencià i els seus alts càrrecs, inclòs Puig, en 3.000 euros a l’any. El PPCV continuarà insistint en la seua reforma fiscal, que alleujarà les butxaques dels sous més baixos”, reitera Barrachina.

A més, la presidenta provincial del PP de Castelló explica que Puig inclou en els pressupostos de la Generalitat 2023 la despesa generada per l’atenció sanitària a desplaçats “sabent que no arribarà, ja que no està inclosos en els PGE”. “Amb aqueixos 803 milions d’euros es podrien cobrir places de sanitaris, remunerar-los com es mereixen i acabar les infraestructures que s’eternitzen”, planteja.

Per part seua, el diputat autonòmic Rubén Ibáñez ha informat que el pressupost d’inversions reals per a la província de Castelló en 2023 és de poc més de 78 milions d’euros. “El pressupost de la Generalitat destina només el 4,18% de les inversions per a la província”, explica Ibáñez. “El 72% dels municipis de la província no rebrà cap inversió l’any que ve, set de cada deu es quedaran totalment a zero per part del Govern de Puig”, afig Ibáñez.

A més, “el 65% de les inversions a Castelló són projectes que es repeteixen d’anys anteriors que no s’han executat”. En aquest cas el diputat autonòmic ha posat com a exemple que dels 11 centres de salut o centres auxiliars pressupostats, 10 són repeticions d’altres anys i només és nou el de Càlig.

“Estem assistint al primer cartell electoral del Consell de Puig perquè el que sabem amb tota seguretat és que aquests pressupostos porten aparellada una pujada d’impostos que col·loquen a la Comunitat en líders a Espanya en impostos més alts. Un creixement del deute que provocarà que les generacions futures vagen a ser encara més pobres”, afirma Ibáñez.

Leave a Reply

Your email address will not be published.