fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Marta Barrachina anuncia una nova llei autonòmica d’ordenació del litoral que compatibilitze la protecció de la costa amb la defensa dels nuclis marítims i l’impuls al turisme

Marta Barrachina anuncia una nova llei autonòmica d’ordenació del litoral que compatibilitze la protecció de la costa amb la defensa dels nuclis marítims i l’impuls al turisme

La presidenta provincial del PP de Castelló, Marta Barrachina, explica que la llei autonòmica que proposa el president regional del PP, Carlos Mazón, recull una ordenació del litoral “realista, raonable, eficaç” i adaptada “a la realitat i a les necessitats de la província de Castelló”.

La presidenta provincial del PP de Castelló, Marta Barrachina, ha anunciat “una nova llei autonòmica d’ordenació del litoral que compatibilitze la protecció de la costa amb la defensa dels nuclis marítims i l’impuls al turisme”.

La líder provincial del PP explica que la llei autonòmica que proposa el president regional del PP, Carlos Mazón, recull una ordenació del litoral “realista, raonable, eficaç” i adaptada “a la realitat i a les necessitats de la província de Castelló”. “L’objectiu és fer un ús compatible i necessari des del punt de vista mediambiental, turístic, social, econòmic i humà. També es regularà la figura dels nuclis històrics costaners, hui amenaçats d’enderrocament”, indica Barrachina.

La presidenta provincial del PP de Castelló ha oferit aquest divendres una roda de premsa al costat de la vicesecretària d’Ecologia i Desenvolupament del PPCV, Elena Albalat, i el portaveu de Medi Ambient del PP al Senat, Vicente Martínez Mus, per a explicar la proposta del Partit Popular per al litoral de la Comunitat Valenciana. A més, Marta Barrachina s’ha reunit amb responsables del PP de tots els municipis de la província afectats per la llei de costes del Govern de Sánchez, un reglament que el PP es compromet a reformar de la mà d’Alberto Núñez Feijóo.

“El PP reformarà la llei de costes nacional tan prompte com Feijóo siga president del Govern perquè l’aplicació del reglament per part de l’Executiu de Sánchez està provocant una situació molt greu en molts municipis de la província de Castelló”, apunta Marta Barrachina. Enfront d’un llei de costes que deixa sense protecció al territori i als ciutadans, “el PP reformarà el reglament nacional i aprovarà una llei autonòmica que preveu tres zones en funció dels usos i respectant la sostenibilitat i la protecció del litoral”, explica la presidenta provincial.

“El president regional del PP, Carlos Mazón, en l’exercici de l’autogovern de la Generalitat Valenciana, posarà en marxa quan siga president a partir del 28 de maig una nova llei d’ordenació del litoral de la Comunitat Valenciana que regule tota l’ordenació respecte a la costa. Amb aquesta nova llei, igual que s’està posant en marxa a Galícia, mitigarem els efectes perniciosos de la llei estatal en l’àmbit autonòmic i a protegir els nuclis marítims”, explica Marta Barrachina.

“En els últims mesos ens hem reunit amb nombrosos veïns de municipis de la costa de la nostra província i hem visitat les zones afectades per un reglament injust i impost pel Govern de Sánchez. Tots demanen un SOS i que algú acabe amb aquesta desraó”, exposa la presidenta provincial.

Per part seua, la vicesecretària d’Ecologia i Desenvolupament del PPCV, Elena Albalat, lamenta la “deriva” de les normatives estatals en aquesta matèria que “generen inseguretat jurídica i posen en risc activitats claus per a la província de Castelló”. “L’abandó, la deixadesa i la falta d’actuació per part de l’Administració competent és la causa que més ha agreujat la situació. Tant els ajuntaments com representants de la societat civil afectada pels forts temporals han sigut testimonis de la negativa constant per part del Ministeri a actuar, per la qual cosa la situació actual de tota la costa de la província de Castelló és desesperada, les platges caminen inexorablement cap a la seua extinció si no s’adopten les mesures per a la seua regeneració, protecció i manteniment”, adverteix Albalat.

“La situació del litoral de la província de Castelló és lamentable per l’abandó i la falta d’actuació del Govern que segueix sense posar en marxa mesures que havien d’haver-se desenvolupat des de fa anys. El compromís del PP sempre serà escoltar els propietaris i veïns i treballar per la protecció del litoral”, subratlla la vicesecretària d’Ecologia i Desenvolupament del PPCV.

El portaveu de Medi Ambient del PP al Senat, Vicente Martínez Mus, alerta que “l’objectiu del reglament de la llei de costes del Govern del PSOE és tirar a la gent i deixar que la mar avance fins on arribe”.

“El mes d’agost passat es va aprovar un reglament de costes que ha marcat un abans i un després respecte a la protecció dels drets de la gent amb immobles i propietats i que ja està provocant ordres d’enderrocament, amb canvis de partions, inseguretat i por entre els veïns i els municipis afectats, fins i tot hi ha nuclis històrics al llarg de tota la façana litoral de la província de Castelló que s’estan veient amenaçats”, adverteix el senador.

“Des del PPCV vam proposar una modificació de la llei i un ajornament, però el PSOE el va rebutjar amb els seus vots. L’objectiu que pretenen és tirar a la gent de la costa amb el pretext que la façana s’ha vist afectada per la regressió i no podem deixar-la perdre. Però en realitat no es pretén renaturalitzar la costa. El que provocarà és que la mar avance lliurement i es menge el futur de la nostra província i de la nostra Comunitat”, conclou Martínez Mus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.