fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Marta Barrachina anuncia una nova llei auton貌mica d’ordenaci贸 del litoral que compatibilitze la protecci贸 de la costa amb la defensa dels nuclis mar铆tims i l’impuls al turisme

Marta Barrachina anuncia una nova llei auton貌mica d’ordenaci贸 del litoral que compatibilitze la protecci贸 de la costa amb la defensa dels nuclis mar铆tims i l’impuls al turisme

La presidenta provincial del PP de Castell贸, Marta Barrachina, explica que la llei auton貌mica que proposa el president regional del PP, Carlos Maz贸n, recull una ordenaci贸 del litoral 鈥渞ealista, raonable, efica莽鈥 i adaptada 鈥渁 la realitat i a les necessitats de la prov铆ncia de Castell贸鈥.

La presidenta provincial del PP de Castell贸, Marta Barrachina, ha anunciat 鈥渦na nova llei auton貌mica d’ordenaci贸 del litoral que compatibilitze la protecci贸 de la costa amb la defensa dels nuclis mar铆tims i l’impuls al turisme鈥.

La l铆der provincial del PP explica que la llei auton貌mica que proposa el president regional del PP, Carlos Maz贸n, recull una ordenaci贸 del litoral 鈥渞ealista, raonable, efica莽鈥 i adaptada 鈥渁 la realitat i a les necessitats de la prov铆ncia de Castell贸鈥. 鈥淟’objectiu 茅s fer un 煤s compatible i necessari des del punt de vista mediambiental, tur铆stic, social, econ貌mic i hum脿. Tamb茅 es regular脿 la figura dels nuclis hist貌rics costaners, hui amena莽ats d’enderrocament鈥, indica Barrachina.

La presidenta provincial del PP de Castell贸 ha oferit aquest divendres una roda de premsa al costat de la vicesecret脿ria d’Ecologia i Desenvolupament del PPCV, Elena Albalat, i el portaveu de Medi Ambient del PP al Senat, Vicente Mart铆nez Mus, per a explicar la proposta del Partit Popular per al litoral de la Comunitat Valenciana. A m茅s, Marta Barrachina s’ha reunit amb responsables del PP de tots els municipis de la prov铆ncia afectats per la llei de costes del Govern de S谩nchez, un reglament que el PP es compromet a reformar de la m脿 d’Alberto N煤帽ez Feij贸o.

鈥淓l PP reformar脿 la llei de costes nacional tan prompte com Feij贸o siga president del Govern perqu猫 l’aplicaci贸 del reglament per part de l’Executiu de S谩nchez est脿 provocant una situaci贸 molt greu en molts municipis de la prov铆ncia de Castell贸鈥, apunta Marta Barrachina. Enfront d’un llei de costes que deixa sense protecci贸 al territori i als ciutadans, 鈥渆l PP reformar脿 el reglament nacional i aprovar脿 una llei auton貌mica que preveu tres zones en funci贸 dels usos i respectant la sostenibilitat i la protecci贸 del litoral鈥, explica la presidenta provincial.

鈥淓l president regional del PP, Carlos Maz贸n, en l’exercici de l’autogovern de la Generalitat Valenciana, posar脿 en marxa quan siga president a partir del 28 de maig una nova llei d’ordenaci贸 del litoral de la Comunitat Valenciana que regule tota l’ordenaci贸 respecte a la costa. Amb aquesta nova llei, igual que s’est脿 posant en marxa a Gal铆cia, mitigarem els efectes perniciosos de la llei estatal en l’脿mbit auton貌mic i a protegir els nuclis mar铆tims鈥, explica Marta Barrachina.

鈥淓n els 煤ltims mesos ens hem reunit amb nombrosos ve茂ns de municipis de la costa de la nostra prov铆ncia i hem visitat les zones afectades per un reglament injust i impost pel Govern de S谩nchez. Tots demanen un SOS i que alg煤 acabe amb aquesta desra贸鈥, exposa la presidenta provincial.

Per part seua, la vicesecret脿ria d’Ecologia i Desenvolupament del PPCV, Elena Albalat, lamenta la 鈥渄eriva鈥 de les normatives estatals en aquesta mat猫ria que 鈥済eneren inseguretat jur铆dica i posen en risc activitats claus per a la prov铆ncia de Castell贸鈥. 鈥淟’aband贸, la deixadesa i la falta d’actuaci贸 per part de l’Administraci贸 competent 茅s la causa que m茅s ha agreujat la situaci贸. Tant els ajuntaments com representants de la societat civil afectada pels forts temporals han sigut testimonis de la negativa constant per part del Ministeri a actuar, per la qual cosa la situaci贸 actual de tota la costa de la prov铆ncia de Castell贸 茅s desesperada, les platges caminen inexorablement cap a la seua extinci贸 si no s’adopten les mesures per a la seua regeneraci贸, protecci贸 i manteniment鈥, adverteix Albalat.

鈥淟a situaci贸 del litoral de la prov铆ncia de Castell贸 茅s lamentable per l’aband贸 i la falta d’actuaci贸 del Govern que segueix sense posar en marxa mesures que havien d’haver-se desenvolupat des de fa anys. El comprom铆s del PP sempre ser脿 escoltar els propietaris i ve茂ns i treballar per la protecci贸 del litoral鈥, subratlla la vicesecret脿ria d’Ecologia i Desenvolupament del PPCV.

El portaveu de Medi Ambient del PP al Senat, Vicente Mart铆nez Mus, alerta que 鈥渓’objectiu del reglament de la llei de costes del Govern del PSOE 茅s tirar a la gent i deixar que la mar avance fins on arribe鈥.

鈥淓l mes d’agost passat es va aprovar un reglament de costes que ha marcat un abans i un despr茅s respecte a la protecci贸 dels drets de la gent amb immobles i propietats i que ja est脿 provocant ordres d’enderrocament, amb canvis de partions, inseguretat i por entre els ve茂ns i els municipis afectats, fins i tot hi ha nuclis hist貌rics al llarg de tota la fa莽ana litoral de la prov铆ncia de Castell贸 que s’estan veient amena莽ats鈥, adverteix el senador.

鈥淒es del PPCV vam proposar una modificaci贸 de la llei i un ajornament, per貌 el PSOE el va rebutjar amb els seus vots. L’objectiu que pretenen 茅s tirar a la gent de la costa amb el pretext que la fa莽ana s’ha vist afectada per la regressi贸 i no podem deixar-la perdre. Per貌 en realitat no es pret茅n renaturalitzar la costa. El que provocar脿 茅s que la mar avance lliurement i es menge el futur de la nostra prov铆ncia i de la nostra Comunitat鈥, conclou Mart铆nez Mus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.