fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Marta Barrachina proposa un gran pacte per la defensa de l’ocupaci贸 i el sector cer脿mic que protegisca fam铆lies i empreses per a assegurar el futur de la prov铆ncia

Marta Barrachina proposa un gran pacte per la defensa de l’ocupaci贸 i el sector cer脿mic que protegisca fam铆lies i empreses per a assegurar el futur de la prov铆ncia

La presidenta provincial del PP de Castell贸 i alcaldessa de Vall d’Alba, Marta Barrachina, fa un pas al capdavant al costat de l’alcaldessa d’Onda, els alcaldes de Sant Joan de Mor贸 i Moncofa, aix铆 com portaveus de Castell贸, Vila-real, Almassora, la Vall d’Uix贸, Nules, l’Alcora, Xilxes, Cabanes i Betx铆.

La presidenta provincial del Partit Popular de Castell贸, Marta Barrachina, proposa un gran pacte per la defensa de l’ocupaci贸 i el sector cer脿mic que protegisca fam铆lies i empreses per a assegurar el futur de la prov铆ncia. La l铆der provincial del PP, diputada i alcaldessa de Vall d’Alba fa un pas al capdavant i ho fa al costat dels alcaldes i portaveus dels municipis cer脿mics de la prov铆ncia de Castell贸. L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester; l’alcalde de Sant Joan de Mor贸, Vicent Pallar茅s; l’alcalde de Moncofa, Wences Al贸s, i portaveus i representants de Castell贸, Vila-real, Almassora, la Vall d’Uix贸, Nules, l’Alcora, Xilxes, Cabanes i Betx铆 han sigut presents aquest divendres al costat de la presidenta provincial del PP i alcaldessa de Vall d’Alba en la presentaci贸 del Manifest per l’ocupaci贸 i el futur del sector cer脿mic a la prov铆ncia de Castell贸. Tots ells han signat un document que traslladaran als diferents organismes i institucions per a sumar suports en benefici del conjunt dels castellonencs.

鈥淓l PP ha elaborat aquesta Manifest que vol sumar a tots des del consens, la sensibilitat i l’altura de mires. La prov铆ncia de Castell贸 no pot esperar m茅s. El futur dels castellonencs est脿 en joc鈥, ha subratllat Marta Barrachina.

La presidenta provincial del PP de Castell贸 ha recordat que 鈥渆l sector cer脿mic 茅s un motor de prosperitat i benestar per a milers de castellonencs i de fam铆lies de tota la prov铆ncia i del conjunt de la Comunitat Valenciana鈥. 鈥淯n motor que hui s’est脿 veient frenat per una crisi que s’agreuja dia a dia per l’increment dels preus del gas, l’electricitat i les mat猫ries primeres鈥, ha recordat.

鈥淓stem davant una situaci贸 hist貌rica i in猫dita i davant problemes extraordinaris cal adoptar mesures extraordin脿ries. Creiem que es pot fer molt m茅s per a aportar solucions a les fam铆lies i empreses que depenen del sector cer脿mic i, per aix貌, fem el primer pas i presentem aquest Manifest per l’ocupaci贸 i el futur del sector cer脿mic a la prov铆ncia de Castell贸鈥, ha explicat Marta Barrachina.

La l铆der provincial del PP de Castell贸 ha recordat en xifres la import脿ncia crucial que t茅 el sector cer脿mic en l’economia i l’ocupaci贸, ja que 鈥溍﹕ la tercera ind煤stria que major super脿vit aporta a la balan莽a comercial d’Espanya鈥 i 鈥渄ona ocupaci贸 directa a m茅s de 17.000 treballadors m茅s altres tantes ocupacions indirectes鈥. No obstant aix貌, aquestes xifres es trontollen per l’impacte de la factura energ猫tica i del CO2. 鈥淎mb dades definitives de 2021, la patronal ASCER estima que la factura global d’energia i de CO2 per al total del sector ha superat els 1.000 milions d’euros i la previsi贸 茅s que enguany la xifra puga arribar a duplicar-se aconseguint els 2.000 milions d’euros鈥, ha quantificat la presidenta provincial del PP de Castell贸.

En aquests moments, 鈥渓’ocupaci贸 ja s’est脿 veient afectat de manera molt greu en el taulell de Castell贸 amb 47 ERTO i 5.752 treballadors afectats鈥, ha informat Marta Barrachina. 鈥淒es del PP hem dut a terme iniciatives a nivell nacional amb el president Feij贸o i en l’脿mbit auton貌mic amb el president regional Carlos Maz贸n i aix铆 li ho hem traslladat a les dues patronals cer脿miques ASCER i ANFFECC. Per貌 entenem que estem davant un problema que no ent茅n ni de sigles ni de colors pol铆tics. 脡s el moment que els qui tenen la responsabilitat i estan al capdavant del Govern auton貌mic i nacional demostren que tenen sensibilitat amb el sector cer脿mic i amb la prov铆ncia de Castell贸鈥, ha asseverat la l铆der del PP.

鈥淓stem en un moment de m脿xima preocupaci贸. Tots els alcaldes i representants dels municipis cer脿mics que hui ens acompanyen saben que est脿 en joc el futur de tota una prov铆ncia. Per aix貌, hui es fa m茅s rellevant que mai unir forces en l’脿mbit social, econ貌mic i pol铆tic per a solucionar la crisi de preus i la crisi energ猫tica que est脿 escanyant a les fam铆lies i empreses de la prov铆ncia de Castell贸鈥, ha afegit la presidenta provincial del PP.

Davant aquesta complexa conjuntura, la l铆der provincial del PP ha sol路licitat al conjunt de la societat i dels representants pol铆tics que secunden 鈥渟ense fissures鈥 el Manifest per l’ocupaci贸 i el futur del sector cer脿mic. 鈥溍塻 responsabilitat de tots caminar junts pel futur dels castellonencs鈥, ha subratllat la presidenta provincial del PP de Castell贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.