fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Marta Barrachina sol·licita a la Diputació que diga si està del costat de Castelló o del PSOE en el Govern que aprova la MAGDA i li demana que “assessore jurídicament els municipis afectats”

Marta Barrachina sol·licita a la Diputació que diga si està del costat de Castelló o del PSOE en el Govern que aprova la MAGDA i li demana que “assessore jurídicament els municipis afectats”

Marta Barrachina sol·licita a la Diputació que diga si està del costat de Castelló o del PSOE en el Govern que aprova la MAGDA i li demana que “assessore jurídicament els municipis afectats”.

La presidenta provincial del PP de Castelló i diputada, Marta Barrachina, sol·licita a la Diputació que diga si està del costat de Castelló o del PSOE en el Govern que aprova la MAGDA i li demana que “assessore jurídicament els municipis afectats”.

A més, Barrachina demana a l’equip de Govern, format per PSOE i Compromís, “que pose a la disposició dels afectats tots els mitjans i instruments necessaris per a la defensa dels interessos de la nostra província davant un projecte tan perjudicial per a l’interior de Castelló com és la MAGDA” i que explique “què ha fet en l’últim any per a frenar aquest projecte”.

La presidenta provincial del PP de Castelló va fer aquestes declaracions aquest divendres durant la reunió convocada a Les Coves de Vinromà per la plataforma d’afectats del megaparc solar MAGDA a la qual van assistir desenes de persones que van omplir els salons de la Caixa Rural de la localitat. Barrachina va assistir juntament amb altres dos alcaldes i diputats provincials, Vicente Pallarés, alcalde de Sant Joan de Moró, i David Vicente, alcalde de Torre d’en Besora, així com representants de Partit Popular a Les Coves de Vinromà.

Com a presidenta provincial del PP de Castelló i alcaldessa de la Vall d’Alba, Barrachina insta la Diputació a “posar en marxa la taula de seguiment que li demanem fa un any i buscar fórmules per a la paralització d’un projecte tan perjudicial per als pobles de l’interior de Castelló com és la MAGDA”. “La Diputació ha de posicionar-se en defensa dels municipis de Castelló davant aquesta situació, en aquests moments necessitem el suport de la institució per a fer front comuna a aquest projecte tan perjudicial per als nostres pobles”, subratlla Barrachina.

La presidenta provincial del PP també insta l’equip de Govern de la Diputació a explicar “quines accions ha desenvolupat en l’últim any des que s’aprovara una declaració institucional en el ple de la Diputació a proposta del PP per a defensar als afectats”.

“L’única cosa que sabem és que el Ministeri acaba d’aprovar la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) del projecte MAGDA però desconeixem quines accions o mesures s’han adoptat per part d’una Diputació que es va comprometre en ple a defensar als municipis afectats per un projecte que colpeja de ple la seua economia, patrimoni, cultura i futur. D’aqueixa aprovació ha passat un any i demanem explicacions sobre les accions que s’han fet en 12 mesos perquè la crida d’auxili dels municipis se sentira en el Govern”, explica Barrachina.

La presidenta provincial del PP de Castelló recorda que el PPCS ha elevat al Senat la defensa dels afectats per la megaplanta solar MAGA i ha exigit la compareixença immediata de la vicepresidenta tercera del Govern i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, perquè done explicacions sobre l’aprovació de la DIA del projecte MAGDA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.