fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Moliner anuncia la seua candidatura per a ser reelegit president del principal lobby de províncies de la UE

Moliner anuncia la seua candidatura per a ser reelegit president del principal lobby de províncies de la UE

A través del treball en Partenalia són 14 projectes d’empreses de Castelló els que ja estan en programes europeus de finançament.

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha anunciat avui als mitjans de comunicació en les tradicionals ‘bodeguillas’ de les festes de la Magdalena la seua candidatura per a optar a ser reelegit president de Partenalia, el principal lobby de províncies de la Unió Europea. L’elecció de la presidència serà en el transcurs del Consell Polític de Partenalia, els pròxims dies 7 i 8 de març a Brussel·les, amb el respatler de gran nombre d’autoritats locals arribats dels principals estats membres, una trobada política que servirà a més per a visibilitzar el paper de les diputacions a Europa.

El president ha explicat que “hem tingut un mandat de dos anys, i en aquest temps hem complit l’objectiu que més ens importava, que era que la veu de Castelló arribara a Brussel·les. Avui, després de dos anys intensos en Partenalia, 14 projectes d’empreses i institucions de Castelló estan en línies europees de finançament gràcies a la força d’aqueix lobby. Per tant, crec que és bo per a Castelló que opte a la reelecció, i així ho faré si compte amb el suport dels membres de la xarxa”.

Cal tenir en compte que el Consell Polític de Partenalia servirà a més per a presentar davant el president del Comité de les Regions, càmera de representació a Europa de municipis, ciutats, províncies i regions, els principals avanços fets per Partenalia en la promoció dels governs locals intermedis i en l’aprofundiment de la transparència, la democratització i el bon govern de les institucions.

“Partenalia és una aliança estratègica de les províncies per a fer-nos sentir, amb més força, en el Parlament Europeu; per a participar en la presa de decisions polítiques; per a reclamar millor finançament i per a desenvolupar projectes conjunts que en pro dels nostres territoris. Parlem d’iniciatives com la millora del proveïment d’aigua, el foment de l’esport, la depuració d’aigües residuals o la formació per a l’ocupació, que a dia d’avui ja duem a terme en els centres ‘Cedes’ de la província”, ha apuntat Moliner. La presidència assegura a la província de Castelló una interlocució directa en els principals fòrums on es designaran les ajudes europees”, ha assenyalat el president.

Cal recordar que la Diputació de Castelló va entrar a formar part d’aquesta associació, l’única en l’àmbit d’administracions intermèdies, en 2003 i, actualment, ocupa des de fa dos anys la presidència. Partenalia està formada per províncies italianes, holandeses i belgues; associacions de municipis portuguesos; diverses diputacions espanyoles i diversos territoris d’Anglaterra i Croàcia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.