fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Moliner lamenta que la Generalitat no vulga consensuar la coordinaci贸 de compet猫ncies

Moliner lamenta que la Generalitat no vulga consensuar la coordinaci贸 de compet猫ncies

El president defensa que “el decret que establisca els mecanismes de coordinaci贸 ha de partir de l’acord, no de la imposici贸”

El president de la Diputaci贸 de Castell贸, Javier Moliner, ha lamentat aquesta vesprada “que la Generalitat no vulga consensuar la coordinaci贸 de compet猫ncies”. Aix铆 s’ha manifestat despr茅s de reunir-se en el Palau Provincial amb el director general d’Administraci贸 Local, Antoni Such, a qui li ha presentat diverses propostes d’acord.

D’aqueixa manera, Moliner ha explicat que “la nostra proposta d’acord sempre ha partit de la premissa que si cal establir un decret que establisca els mecanismes de coordinaci贸, aqueix decret ha de ser un decret que partisca de la predisposici贸 d’ambdues parts, i no de la imposici贸 d’una d’elles. Per part de la Diputaci贸 existeix la predisposici贸 a consensuar, i per a莽貌 li hem plantejat a la Generalitat que el decret siga conseq眉猫ncia d’un acord previ, i que en aqueix acord previ les postures estiguen molt properes”.

En aqueix sentit, i despr茅s de les converses que ha mantingut amb els diferents representants de la Generalitat, Moliner ha explicat que “la realitat 茅s que la Generalitat no vol un acord, la qual cosa pret茅n 茅s imposar un decret amb el pretext de tirar en cara a la Diputaci贸 defectes de gesti贸 i intentar llimar les possibilitats de fer coses per part de la Diputaci贸. I, per descomptat la Diputaci贸 de Castell贸 el que no va a acceptar 茅s que les decisions de qu猫 van destinat els diners en esports i en turisme a la prov铆ncia de Castell贸 siguen preses des de Val猫ncia. Perqu猫 hist貌ricament, sempre que des de Val猫ncia s’han pres decisions que afectaven al local, han perjudicat als interessos de la prov铆ncia de Castell贸, ja que desgraciadament per a molts pobles xicotets de Castell贸 les decisions de Val猫ncia queden molt lluny. Des de la Diputaci贸 no consentirem en cap cas que s’usurpen aqueixes possibilitats de seguir col路laborant des de la proximitat en l’脿mbit del local en el que t茅 a veure especialment amb els municipis xicotets”.

El president ha posat de manifest a m茅s que “amb aquest decret de la Generalitat corren seri贸s perill les ajudes directes als ajuntaments per a celebraci贸 de carreres de muntanya, de competicions esportives, d’ajudes en mat猫ria tur铆stica i es minva la capacitat de l’autonomia local lloc que al final, la Diputaci贸 de Castell贸 茅s la garant de la igualtat d’oportunitats entre els 135 pobles de la prov铆ncia de Castell贸”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.