fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Moliner lamenta que la Generalitat no vulga consensuar la coordinació de competències

Moliner lamenta que la Generalitat no vulga consensuar la coordinació de competències

El president defensa que “el decret que establisca els mecanismes de coordinació ha de partir de l’acord, no de la imposició”

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha lamentat aquesta vesprada “que la Generalitat no vulga consensuar la coordinació de competències”. Així s’ha manifestat després de reunir-se en el Palau Provincial amb el director general d’Administració Local, Antoni Such, a qui li ha presentat diverses propostes d’acord.

D’aqueixa manera, Moliner ha explicat que “la nostra proposta d’acord sempre ha partit de la premissa que si cal establir un decret que establisca els mecanismes de coordinació, aqueix decret ha de ser un decret que partisca de la predisposició d’ambdues parts, i no de la imposició d’una d’elles. Per part de la Diputació existeix la predisposició a consensuar, i per açò li hem plantejat a la Generalitat que el decret siga conseqüència d’un acord previ, i que en aqueix acord previ les postures estiguen molt properes”.

En aqueix sentit, i després de les converses que ha mantingut amb els diferents representants de la Generalitat, Moliner ha explicat que “la realitat és que la Generalitat no vol un acord, la qual cosa pretén és imposar un decret amb el pretext de tirar en cara a la Diputació defectes de gestió i intentar llimar les possibilitats de fer coses per part de la Diputació. I, per descomptat la Diputació de Castelló el que no va a acceptar és que les decisions de què van destinat els diners en esports i en turisme a la província de Castelló siguen preses des de València. Perquè històricament, sempre que des de València s’han pres decisions que afectaven al local, han perjudicat als interessos de la província de Castelló, ja que desgraciadament per a molts pobles xicotets de Castelló les decisions de València queden molt lluny. Des de la Diputació no consentirem en cap cas que s’usurpen aqueixes possibilitats de seguir col·laborant des de la proximitat en l’àmbit del local en el que té a veure especialment amb els municipis xicotets”.

El president ha posat de manifest a més que “amb aquest decret de la Generalitat corren seriós perill les ajudes directes als ajuntaments per a celebració de carreres de muntanya, de competicions esportives, d’ajudes en matèria turística i es minva la capacitat de l’autonomia local lloc que al final, la Diputació de Castelló és la garant de la igualtat d’oportunitats entre els 135 pobles de la província de Castelló”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.