fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Moliner lidera una reunió de diputacions amb la UE per a proposar que el nou repartiment de fons potencie la diversitat territorial

Moliner lidera una reunió de diputacions amb la UE per a proposar que el nou repartiment de fons potencie la diversitat territorial

El president Governe Provincial focalitza l’atenció d’Europa en la necessitat d’impulsar les oportunitats en tot el territori.

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha liderat avui una reunió de diputacions amb la Unió Europea per a proposar que el nou repartiment de fons potencie la diversitat territorial. Amb esta trobada al més alt nivell europeu en les dependències de Política Regional de la Unió a Brussel·les, el president provincial atén les inquietuds arreplegades per la Comissió de Diputacions, Cabildos i Consells Insulars de la FEMP en la seua reunió a Castelló el passat mes d’octubre i focalitza l’atenció d’Europa en la necessitat d’impulsar noves oportunitats en tot el territori.

El president Moliner ha explicat en concloure la trobada la bona disposició que ha trobat en la Unió a impulsar la diversitat territorial amb els fons europeus en la pròxima convocatòria.

“El màxim potencial que tenim a Europa respecte a altres potències en un món globalitzat com l’actual és el bagatge cultural, històric, paisatgístic i de diversitat que, al marge dels valors històrics de la pau i la llibertat que la Unió Europea ha consolidat, entronquen en l’estructura d’ADN d’Europa. Tots eixos valors els marca el territori. I el territori no es divideix en zona urbana i zona i agrícola. Tota eixa diversitat no s’atén amb fons urbans i fons PAC”.

Així, el president he posat l’accent que “eixa diversitat s’atén entenent que el territori és un element divers que té moltes singularitats i que en l’espai mediterrani hi ha una implementació de la presència de l’home al llarg del territori a la qual cal afavorir, perquè és la població la garant del manteniment del patrimoni, de la conservació de les tradicions, de la cultura, de l’herència mil·lenària que tenim en molts casos”.

És per açò que Moliner ha plantejat que “és necessari que Europa entenga que un dels grans valors que ens aporta diversitat és precisament eixa cohesió territorial amb la qual no pot escatimar fons perquè és precisament potser la que més necessite les polítiques públiques per a poder seguir avant”.

Cal tenir en compte la idoneïtat de la trobada de Moliner per a aconseguir el seu propòsit, ja que és precisament Política Regional de la Unió Europea l’encarregada d’identificar com els fons estructurals i d’inversió de la UE poden orientar-se millor cap a la creació de llocs de treball i creixement. Entre les seues responsabilitats també està la de monitorar contínuament l’efectivitat dels programes de despesa per a crear creixement regional.

Leave a Reply

Your email address will not be published.