fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

M贸nica 脌lvaro requereix un pla de sanitat per acabar amb l’eventualitat i la precarietat dels metges.

M贸nica 脌lvaro requereix un pla de sanitat per acabar amb l’eventualitat i la precarietat dels metges.

M贸nica 脌lvaro pregunta a la Conselleria si preveu iniciar un proc茅s d’oposicions per trencar amb la interinitat denunciada pels professionals m猫dics de Castell贸.聽脌lvaro atribueix al “proc茅s privatitzador del PP la falta de places fixes dels metges, que afecta el 42% dels professionals i pot afectar negativament a l’atenci贸 als pacients”.

La s铆ndica adjunta de Comprom铆s a les Corts Valencianes i responsable d’afers socials i sanitaris del grup parlamentari, M么nica 脌lvaro, ha presentat una bateria de preguntes per con猫ixer la situaci贸 d’eventualitat i interinitat dels professionals m猫dics a les comarques de Castell贸, aix铆 com per instar el departament de Sanitat a iniciar un proc茅s d’oposicions per trencar amb aquesta din脿mica.

脌lvaro ha impulsat aquesta iniciativa despr茅s de con猫ixer les den煤ncies del Col路legi de Metges de Castell贸, que van advertir aquesta mateixa setmana que “el 42% dels metges castellonencs no pot accedir a una pla莽a en propietat”. La representant de Comprom铆s ha subratllat que aquesta situaci贸 茅s conseq眉猫ncia de “la pol铆tica de privatitzaci贸, externalitzaci贸 i desmantellament de la sanitat p煤blica realitzada pel PP els 煤ltims anys. Per aix貌, amb el canvi de Consell i les noves prioritats de pol铆tica per a les persones, hem de trencar aquesta din脿mica i apostar per l’estabilitat dels professionals en la sanitat, que 茅s un dels pilars de l’Estat del Benestar”.
A m茅s de traslladar a les Corts el problema de la manca de places fixes de metges -i les seves conseq眉猫ncies per als pacients-, la diputada vila-realenc ha traslladat tamb茅 al Consell la situaci贸 de precarietat dels professionals, ja que segons les dades del Col路legi de Metges, a Castell贸 hi ha 25 metges amb contractes lamentables. “Hi ha massa facultatius amb contractes de 34 hores setmanals, que nom茅s donen opci贸 a fer gu脿rdies de fins a 24 hores els caps de setmana”. Aquesta circumst脿ncia afecta greument l’atenci贸 que reben els pacients i provoca un 猫xode de professionals tot i que no estan cobertes totes les necessitats de la ciutadania castellonenca. Per aquest motiu, 脌lvaro apel路la a una bateria de preguntes al fet que es fixi o es dissenyi la creaci贸 de places i la convocat貌ria d’oposicions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.