fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Morella canvia l’horari de la recollida selectiva per a millorar el funcionament

Morella canvia l’horari de la recollida selectiva per a millorar el funcionament

La Brigada Municipal realitza una recollida porta a porta dels establiments de vidre, cartró i envasos dels establiments de Morella dos dies a la setmana. A partir de la propera, es durà a terme els dimarts i dimecres de 7 a 9, intentant tindre una major cura del medi ambient i netejant els carrers el més prompte possible.

L’Ajuntament de Morella realitzarà un canvi d’horari en la recollida selectiva que es realitza als establiments, per tal de millorar el funcionament d’este servei, agilitzar-lo, que no es colapse el trànsit i que els carrers estiguen nets el més prompte possible. Este servei es realitza porta a porta dels comerços adherits des de fa anys i, des de la setmana que ve, es durà a terme els dimarts i dimecres, de 7 a 9 hores. Este canvi es va explicar a la reunió del Patronat Municipal de Turisme d’esta setmana i va tindre bona acceptació.

El regidor de medi ambient, Rafa Pallarés, afirma que “l’objectiu d’este canvi és millorar el funcionament, agilitzar la recollida, evitar els problemes de trànsit i que els carrers de la localitat estiguen més nets”. A més, afegeix que “si a primera hora del matí estan tots els residus a la porta dels establiments, és molt més fácil treballar, recollir-los i dur-los a l’Ecoparc. D’aquesta manera, pensem que el funcionament será molt més ràpid i ágil i tindrem una major cura del medi ambient i els carrers més nets durant el matí”. Pallarés també recordava que este servei de recollida a primera hora del matí s’ha ficat en pràctica a l’estiu o en moments especials com el Sexenni i ha tingut un bon funcionament. El Pla Municipal de Reciclatge compta amb més de 100 establiments adherits i pretén que amb ell es fomente el reciclatge i que Morella estiga el més neta possible.

Cal recordar que Morella és una de les ciutats que més recicla de tota la província de Castelló, tal com acrediten les dades del Consorci Provincial de Residus. Sens dubte, la població està molt consciència de la importància del respecte al medi ambient i del reciclatge i, es realitza un gran esforç per part dels veïns i veïnes. Un dels serveis fonamentals de reciclatge és el de recollida selectiva, que presta l’Ajuntament dos dies a la setmana durant tot l’any. D’aquesta manera, els establiments adherits deixen els seus residus a la porta del mateix i és la brigada municipal les que els recullen i els traslladen a l’ecoparc. Així, es fomenta el reciclatge i es facilita als bars, restaurants i comerços que es desfagen d’aquests materials.

Leave a Reply

Your email address will not be published.