fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

NNGG lamenta que PSOE i Compromís dificulten la formació amb un encariment en les Escoles d’Idiomes

NNGG lamenta que PSOE i Compromís dificulten la formació amb un encariment en les Escoles d’Idiomes

Els nivells des de l’A1 fins a segon de B2 han passat a costar 90 euros, i el C2 supera ja els 100 euros en les EOI de la província de Castelló.

El president de Noves Generacions del Partit Popular en la ciutat de Castelló, Cristian Ramírez, critica que la Conselleria d’Educació haja decidit encarir les taxes per a poder matricular-se en les escoles oficials d’idiomes (EOI), “una mesura que va directament en contra de la necessitat que els joves es formen en llengües estrangeres, en la seua estratègia de preparar-se millor per a un mercat laboral que cada vegada és més global i que té en els idiomes un puntal bàsic”.

Els nivells des de l’A1 fins a 2on de B2 han passat dels 67,28 euros que costaven els dos últims cursos als 90 que s’estan abonant a l’hora d’inscriure’s per a la temporada 2018-19, un 33 % més. Així mateix, el C2 també s’ha encarit en un 11,5%, ja que passa de costar 94,18 a 105 euros. “L’únic nivell que rebaixa les seues taxes és el C1, amb prou faenes 4 euros, per a quedar-se en 90 euros”, lamenta Cristian Ramírez.

“No entenem la política que està portant la Conselleria. En lloc de donar facilitats, posa cada vegada més traves, esta és la vertadera cara del Govern bipartit de la Generalitat, que presumeix de social, però els titulars no concorden amb la realitat”, continua Ramírez.

“Avui dia, sense el coneixement d’idiomes, no hi ha eixida al mercat laboral, un dels grans problemes als quals s’enfronten els joves. Per açò, des de NNGG, advoquem i reclamem que les Escoles d’Idiomes, com a servei públic que són, siguen completament gratuïtes, com ocorre amb la resta de centres educatius”, proposa el president de Noves Generacions del PPCS local.

“L’estudi dels diferents idiomes són un requisit indispensable i no un mèrit per a beques de recerca. De la mateixa manera són imprescindibles en l’accés als programes d’intercanvi o les estades en universitats estrangeres. Si tenim tot açò en compte, l’augment de les taxes de matriculació pot suposar una restricció per a molts joves a l’hora de formar-se, ja que limita les possibilitats de molts d’ells i, en qualsevol cas, ve a suposar un major esforç per a moltes famílies”, adverteix Cristian Ramírez.

Leave a Reply

Your email address will not be published.