fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Nomdedéu: “Hui la Comunitat Valenciana té 64.800 afiliats a la seguretat social més que fa un any”

Nomdedéu: “Hui la Comunitat Valenciana té 64.800 afiliats a la seguretat social més que fa un any”

El secretari autonòmic ha posat l’accent que el Consell seguirà treballant per a poder generar un entorn econòmic que propicie un creixement econòmic sostenible i la creació de llocs de treball de qualitat.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les dades d’atur i d’afiliació a la seguretat social fets públics pel Ministeri de Treball. Nomdedéu ha assenyalat que “hui la Comunitat Valenciana té 64.800 afiliats més que fa un any” el que confirma “la lleugera recuperació del mercat de treball a la Comunitat”.

Així, en termes interanuals l’afiliació augmenta a la Comunitat en un 3,97% (64.853 afiliats més), pràcticament un punt per sobre del registre nacional (3,04%), sent la Comunitat la tercera comunitat autònoma amb major increment interanual.

El responsable d’Ocupació ha qualificat les dades de l’atur registrat de setembre de “estacionals”. Així, el fet que haja pujat lleugerament aquest mes és conseqüència, segons Nomdedéu, per fi de la campanya estival. D’aquesta manera, l’atur s’ha incrementat en 324 persones (0,07% més que el mes anterior).

Així mateix, ha remarcat que el millor comportament del mercat de treball s’ha produït en sectors com la construcció o la indústria, que no estan tan afectats per lestacionalizació.

El secretari autonòmic ha destacat el fet que, en comparació del mateix període de l’any anterior, l’atur ha baixat a la Comunitat en 45.839, un 9,48% menys.

“Són xifres que ens conviden a ser prudentment optimistes. No anem a caure en triomfalismes, però el mercat de treball a la Comunitat porta una constant de creixement l’últim any que reflecteix una lleugera recuperació”, ha indicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.