fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Participació Ciutadana ajudarà a les associacions a elaborar els projectes justificatius de subvenció

Participació Ciutadana ajudarà a les associacions a elaborar els projectes justificatius de subvenció

Ali Brancal afirma que “facilitarem la presentació de les dades necessàries per a no complicar el procés innecessàriament”.

La Regidoria de Participació Ciutadana, dirigida per Ali Brancal, oferirà tot el seu suport en l’elaboració dels projectes justificatius per a la concessió de subvencions de participació ciutadana, uns projectes que hauran d’incloure accions i activitats destinades a promoure la implicació veïnal.

Sobre aquest tema, la regidora ha destacat que “som conscients que no totes les associacions compten amb la possibilitat de presentar projectes elaborats i de redacció complicada, així que els facilitarem el màxim possible la manera de presentar la documentació per a optar a la subvenció de projectes de participació ciutadana”.

Així, des de la regidoria s’han elaborat unes senzilles fulles que les associacions només hauran d’emplenar seguint unes instruccions bàsiques, amb la intenció de “facilitar la presentació de les dades necessàries i no complicar el procés innecessàriament”.

D’altra banda, la Comissió Permanent de Participació Ciutadana, on estan representats tots els partits polítics de la corporació municipal i les associacions veïnals votades pel Consell Municipal de Participació Ciutadana, van acordar fa uns dies una nova redacció de les bases per a la convocatòria de subvencions de participació ciutadana que s’aprovaran pròximament i es publicaran a l’abril.

Les noves bases establiran que es podran presentar factures per concepte de lloguer de taules i cadires sempre que el projecte incloga activitats de dinamització comunitària diferents a actuacions i espectacles o dinars i sopars.

De fet, aquesta exclusió queda expressament establida en el Decret 76/2009, de 5 de juny, del Consell, pel qual s’aprova el Reglament de desenvolupament i execució de la Llei 11/2008, de 3 de juliol, de la Generalitat, de Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana. Aquest reglament estableix en el seu article 7 que “no seran objecte de subvenció les activitats merament recreatives”, entenent com a tals les de caràcter esportiu, cultural, festiu, gastronòmic, etc.

Cal recordar que amb aquestes subvencions es pretén afavorir que les associacions puguen realitzar activitats en benefici de la ciutadania, enfortint el teixit social i la implicació en el procés de presa de decisions que afecten la ciutat i que la intenció de la convocatòria de subvencions és la d’oferir suport a projectes d’associacions veïnals amb accions formatives en matèria de participació que impulsen accions innovadores o de cooperació entre associacions, compartint recursos, que treballen en la major transparència o que puguen col·laborar en l’acció de l’Ajuntament en les seues zones.

Leave a Reply

Your email address will not be published.