fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Participaci贸 Ciutadana ajudar脿 a les associacions a elaborar els projectes justificatius de subvenci贸

Participaci贸 Ciutadana ajudar脿 a les associacions a elaborar els projectes justificatius de subvenci贸

Ali Brancal afirma que “facilitarem la presentaci贸 de les dades necess脿ries per a no complicar el proc茅s innecess脿riament”.

La Regidoria de Participaci贸 Ciutadana, dirigida per Ali Brancal, oferir脿 tot el seu suport en l’elaboraci贸 dels projectes justificatius per a la concessi贸 de subvencions de participaci贸 ciutadana, uns projectes que hauran d’incloure accions i activitats destinades a promoure la implicaci贸 ve茂nal.

Sobre aquest tema, la regidora ha destacat que “som conscients que no totes les associacions compten amb la possibilitat de presentar projectes elaborats i de redacci贸 complicada, aix铆 que els facilitarem el m脿xim possible la manera de presentar la documentaci贸 per a optar a la subvenci贸 de projectes de participaci贸 ciutadana”.

Aix铆, des de la regidoria s’han elaborat unes senzilles fulles que les associacions nom茅s hauran d’emplenar seguint unes instruccions b脿siques, amb la intenci贸 de “facilitar la presentaci贸 de les dades necess脿ries i no complicar el proc茅s innecess脿riament”.

D’altra banda, la Comissi贸 Permanent de Participaci贸 Ciutadana, on estan representats tots els partits pol铆tics de la corporaci贸 municipal i les associacions ve茂nals votades pel Consell Municipal de Participaci贸 Ciutadana, van acordar fa uns dies una nova redacci贸 de les bases per a la convocat貌ria de subvencions de participaci贸 ciutadana que s’aprovaran pr貌ximament i es publicaran a l’abril.

Les noves bases establiran que es podran presentar factures per concepte de lloguer de taules i cadires sempre que el projecte incloga activitats de dinamitzaci贸 comunit脿ria diferents a actuacions i espectacles o dinars i sopars.

De fet, aquesta exclusi贸 queda expressament establida en el Decret 76/2009, de 5 de juny, del Consell, pel qual s’aprova el Reglament de desenvolupament i execuci贸 de la Llei 11/2008, de 3 de juliol, de la Generalitat, de Participaci贸 Ciutadana de la Comunitat Valenciana. Aquest reglament estableix en el seu article 7 que “no seran objecte de subvenci贸 les activitats merament recreatives”, entenent com a tals les de car脿cter esportiu, cultural, festiu, gastron貌mic, etc.

Cal recordar que amb aquestes subvencions es pret茅n afavorir que les associacions puguen realitzar activitats en benefici de la ciutadania, enfortint el teixit social i la implicaci贸 en el proc茅s de presa de decisions que afecten la ciutat i que la intenci贸 de la convocat貌ria de subvencions 茅s la d’oferir suport a projectes d’associacions ve茂nals amb accions formatives en mat猫ria de participaci贸 que impulsen accions innovadores o de cooperaci贸 entre associacions, compartint recursos, que treballen en la major transpar猫ncia o que puguen col路laborar en l’acci贸 de l’Ajuntament en les seues zones.

Leave a Reply

Your email address will not be published.