fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

PSOE i PODEM redueixen un 37,5% les ajudes a les ONG’s Sogorbines

PSOE i PODEM redueixen un 37,5% les ajudes a les ONG’s Sogorbines

El bipartit d’esquerres format per PSOE i SP, han decidit unilateralment reduir en un 37,5% les ajudes directes que venia atorgant fins ara l’ajuntament sogorbí en pro de les Organitzacions Intergovernamentals (ONG’S) que tenen una aplicació directa en el municipi.

Mans Unides, Proyso, Smara, Creu Roja i Aniuk-cas són cinc les ONG afectades per aquesta reducció passant de 800€/any a 500€/any mentre atresoren 4.318.000€ en les arques municipals. L’ajuda econòmica destinada a les ONG’S reverteix directament en les persones més desfavorides o amb manques higiènic-sanitàries.

És sorprenent aquesta reducció econòmica, havent-hi diners en la partida pressupostària destinada a Cooperació Internacional pertanyent a la regidoria de Serveis Socials.

La retirada d’ajudes i reduccions econòmiques és la tònica habitual en la mal anomenada “nova política” doncs no deixem de comprovar com s’eliminen ajudes en serveis socials com el tancament del Banc d’Aliments de València (l’ajuntament encapçalat per Compromís-Podem va rescindir el conveni anual que mantenia amb l’entitat solidària) i es va retallar el pressupost en 400.000€ per als menjadors d’estiu destinats a menors amb necessitats econòmiques a la Comunitat Valenciana.

A més, el PSOE-SP ha eliminat 5000€ destinats a inversions per a actuacions o infraestructures pertanyents a Serveis Socials ocultant als sogorbins els motius. Resulta curiós l’eliminació de 5000€ en Serveis Socials no obstant això el bipartit d’esquerres disposa de 8000€ per a la realització de la batalla de flors.

“Portem més de dos mesos sense rebre contestació a les preguntes realitzades a l’edil de Serveis Socials, Yolanda Sebastián i per descomptat molt menys de l’alcalde de Sogorb, Rafael Magdalena. La qüestió no és si al PP de Sogorb se li dóna informació o no, el greu és l’eliminació i la retallada en ajudes a les persones més necessitades” declara Carmen Climent, regidora del Grup Municipal del PP Sogorb.

Leave a Reply

Your email address will not be published.