fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

PSPV, Compromís i CSeM sol·liciten l’adhesió al manifest contra el traçat de la línia de Molt Alta Tensió

PSPV, Compromís i CSeM sol·liciten l’adhesió al manifest contra el traçat de la línia de Molt Alta Tensió

Els tres grups municipals insten al fet que es considere el canvi de recorregut per un de menor impacte social i ambiental.

PSPV, Compromís i Castelló en Moviment han presentat una declaració institucional conjunta en la qual insten a que l’Ajuntament de Castelló s’adherisca al manifest signat el 19 de juliol en Atzeneta del Maestrat contra el traçat de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) de doble circuit de 400 kV per a connectar la subestació de Morella amb la de la Plana (Almassora), el traçat de la qual travessa 17 termes municipals i també té una incidència negativa en el terme municipal de Castelló.

Els tres grups municipals sol·liciten a les administracions implicades que desestimen o impedisquen l’execució del projecte de línia de Molt Alta Tensió la Plana-Morella “en els termes en què està actualment redactat en defensa del futur de les nostres comarques, de la salut dels seus habitants i del medi ambient”. Aquesta declaració institucional conjunta haurà de comptar amb el suport de la resta de grups en la Junta de Portaveus de demà dilluns per a poder aprovar-se en ple.

L’escrit presentat pels tres partits del Pacte del Grau demana que “s’avalue seriosament la necessitat real de les línies de molt alta tensió, especialment en el context actual en què les realitats de consum i producció elèctrica han canviat, com ho evidencia el Reial decret-llei 13/2012, de 30 de març. Considerem que és el moment d’apostar per l’ús eficient i la generació descentralitzada d’energia que no requereix grans línies de transport”.

A més, PSPV, Compromís i Castelló en Moviment argumenten que “s’ha de considerar el canvi del traçat per un de menor impacte social i mediambiental, que seguisca els passadissos d’infraestructures existents i no afecte al medi ambient ni als habitants de les nostres comarques.

D’altra banda, la declaració institucional arreplega que també s’ha de contemplar el soterrament en les zones de major impacte paisatgístic i sobre les aus, així com els punts en els quals la línia passa prop de cases i instal·lacions, i l’allunyament de la línia de les cases un mínim d’un metre per kilovolt, la distància mínima de seguretat actualment recomanada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.